Jogszerűnek tartja az Invitel az NMHH által kifogásolt szerződésmódosítást

Jogszerűnek tartja az Invitel Távközlési Zrt. a határozatlan idejű előfizetéssel rendelkező ügyfelek februári szerződésmódosítását, a cég szerint ez nem áll kapcsolatban az internetes áfacsökkentéssel, ezért nem értenek egyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elmarasztaló határozatával.

Álláspontjuk szerint a módosítást a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően hajtották végre, az áfacsökkentésből származó előnyt átadták az ügyfeleknek, ezért – jelezték – az NMHH nem jogerős elmarasztalása ellen a jogorvoslat lehetőségével élnek. Az NMHH közleménye szerint az internet áfájának januári csökkentését követően az Invitel szabálytalanul, egyoldalúan emelte a határozatlan idejű előfizetői szerződések díját. A szolgáltató a telefon-, a kábeltelevízió-, az IPTV– és az internetes szolgáltatásainál emelte a havidíjat, a telefonszolgáltatásnál pedig a percdíjai is drágultak – írták. A hatóság emiatt tízmillió forintos bírsággal sújtotta az Invitelt július 5-i döntésében, és a jogsértő magatartás megszüntetésére kötelezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Ingenico Group átadta az első Open Payment utazási díjrendszert Olaszországban

csü júl 20 , 2017
Az Ingenico Group bejelentette az első sikeres Open Payment rendszer implementációt Olaszországban, a Malpensa Express reptéri transzfer vasútvonalon. Az Ingenico megoldása tartalmazza a hardvert, a szoftvert, illetve a folyamatos tanácsadási és karbantartási szolgáltatást a vasúti vállalat számára. A biztonságos, önkiszolgáló, érintésmentes NFC fizetést is lehetővé tévő fizetési modult, az iUC180B-t […]

Friss, ropogós