Októberig várni kell, hogy nyomon követhessük a szemét útját

kukaZajlik a tesztüzem és október elsejével elindul a Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere (HUNOR), amely az elképzelések szerint a hazai hulladékgazdálkodás hatékony működését fogja biztosítani. A HUNOR hardver- és szoftverrendszerének üzembeállításához az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) alig egy év alatt 28 közbeszerzési eljárást bonyolított le, és kötötte meg a megállapodásokat a 26 nyertes beszállítóval és fejlesztővel. A HUNOR kialakítása az Európai Unió polgárainak közel 900 millió forintos támogatásából történt. Ebből a keretből eszközbeszerzésre körülbelül 204 millió forintot, szoftverek és fejlesztések finanszírozására mintegy 520 millió forintot, egyéb felmerült költségekre 176 millió forintot fordított az OHÜ.

A HUNOR biztosítja az OHÜ-vel szerződött partnerek teljesítéseinek ellenőrzését, a pénzügyi elszámolási és a hatósági adatszolgáltatási folyamatokat. A rendszer lehetővé teszi, a saját és a szerződött partnerek gépjárműveinek követését is. Vámosi Oszkár, az OHÜ ügyvezetője elmondta, hogy a HUNOR nyomkövető eszközeit valamennyi szerződéses partnerük számára, térítés-mentesen biztosítják. Azok működtetése során az ügynökség csak olyan adatokhoz fér hozzá, amelyek az OHÜ és a partnere között létrejött szerződés tárgyát képezik. A hulladékgazdálkodási cégek üzleti titkai – a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően – nem sérülnek – mondta a HUNOR rendszer projektvezetője, Muhoray Róbert.

A nyomkövető egy okostelefon, amelyen egy járatkövető alkalmazás fut. Ennek beviteli felületén olyan adatokat kell megadni, mint a jármű rendszáma, a szerződött partner neve, a hulladék-anyagáram fajtája és mennyisége, edényzet típusa, az ürítési telephely. Ennek segítségével válnak követhetővé a hulladékmozgások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

BYOD stratégia: hat hathatós tanács, ami hathat III.

vas júl 20 , 2014
A Novell magyarországi képviselete, a biztonságos BYOD egyik hazai szakértője az alábbi lépéseket és megoldásokat javasolja az átfogó BYOD stratégia kialakításához. Felügyeljük a mobilról történő hozzáféréseket! Gondoskodjunk a nem szabványos készülékekről elért és használt vállalati információk felügyeletéről. Külön beállításokat alkalmazhatunk többek között olyan esetekre, amikor az alkalmazottak távoli helyről dolgoznak […]
telefon