Sose találja ki, ki veheti meg a ViDaNet a XVIII. kerületi hálózatát

forintA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Magyar Telekom Nyrt. (Telekom) megvásárolja a ViDaNet Kábeltelevíziós Zrt. (ViDaNet) Budapest XVIII. kerületében kiépített hálózatát, és átvegye az ahhoz kapcsolódó, szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleit. A GVH döntésében megállapította, hogy az összefonódás engedélyezésével a koncentráció-növekedés minimális mértékű a vezetékes telefon-, internet- és műsorterjesztési szolgáltatás esetében, illetve nem éri el azt a szintet, amely versenyaggályokra adhatna alapot, figyelembe véve a további piaci szereplők piaci részesedéseit is.

A GVH a kérelem késedelmes benyújtása miatt százezer forint bírságot szabott ki a kérelmező Magyar Telekommal szemben. A bírság összegének meghatározásakor a GVH figyelembe vette, hogy a kérelmező ugyan két napot késve, de önként nyújtotta be a kérelmét, valamint azt is, hogy a késedelem időtartama és az összefonódás érdemi versenyjogi aggályainak hiánya kizárja, hogy a kérelmezőt a tranzakció eltitkolásának szándéka vezette volna. Mindezek alapján a GVH a maximálisan kiszabható napi kétszázezer forint negyedében határozta meg a napi bírság összegét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A jövő héttől kipróbálható a Windows 10

pén jan 23 , 2015
A Microsoft bemutatta a Windows új generációját és számos olyan újdonságot, amelyekkel a vállalat a számítástechnika új, korábbinál személyesebb korszakába lép. Emellett lelepleztek két új eszközt is, amelyekkel a Windows élményében már hatalmas képernyőkön és képernyő nélkül is részesülhetünk. A Windows 10-et szolgáltatásként nyújtják a jövőben, biztonságos, innovatív, mindig naprakész […]
Windoes 10

Friss, ropogós