Magyar Telekom: 60 milliárdos hálózatfejlesztés

1

A Magyar Telekom hosszú lejáratú finanszírozási megállapodást írt alá pénteken Budapesten az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a jövőbeni vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására – közölte a társaság az MTI-vel. A Magyar Telekom a 200 millió euró (közel 60 milliárd forint) értékű hitelt a Deutsche Telekom AG-n, mint pénzügyi közvetítőn keresztül veszi fel az EIB-től. A hitel forintban denominált futamideje öt év. A hitelből finanszírozott hálózatfejlesztési projekteket a társaság a 2014-2016 közötti hároméves időszakban valósítja meg. A projektek keretében a Telekom bővíti vezetékes és mobil szélessávú infrastruktúráját és növeli a hálózatok kapacitását. Emellett fejleszti az érintett informatikai rendszereket is, hogy ezek meg tudjanak majd birkózni a felhasználók számának emelkedése és a 4G-képes okos eszközök gyors terjedése nyomán a következő években várható adatforgalom-növekedéssel.

One thought on “Magyar Telekom: 60 milliárdos hálózatfejlesztés

  1. Nevetséges a TELEKOM. Egy éve kértem gyorsabb internetet. A szerződésben meg is ígérték. Négy napig ment utána összeomlott. Kiderült nálam csak 1024-es mehet maximum ugyanis távol vagyok a központtól. A Wekerle telep szélén lakom Kispesten. Ismerősömnek Budapest külterületén ennek a 30-szorosát is tudják biztosítani. Hogy van ez?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ISO 9001 ready az MVM NET Zrt.

hét dec 16 , 2013
A Nemzeti Távközlési Gerinchálózatot is üzemeltető MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. 2012. március elsejével kezdte meg működését. Ekkorra datálódik a Társaság működését segítő irányítási rendszer kialakításának kezdete is. A rendszer kialakítása során egyesült a szervezet építése, a mindennapi üzletmenetet támogató működési folyamatok kialakítása és ezek finomítása, valamint ezzel párhuzamosan az […]

Friss, ropogós