A jövő héttől kipróbálható a Windows 10


A Microsoft bemutatta a Windows új generációját és számos olyan újdonságot, amelyekkel a vállalat a számítástechnika új, korábbinál személyesebb korszakába lép. Emellett lelepleztek két új eszközt is, amelyekkel a Windows élményében már hatalmas képernyőkön és képernyő nélkül is részesülhetünk. A Windows 10-et szolgáltatásként nyújtják a jövőben, biztonságos, innovatív, mindig naprakész környezetet kínálva ezzel az eszközök teljes támogatott élettartama során. A Windows 10 ingyenes frissítésként lesz elérhető a Windows 7, Windows 8.1 vagy Windows Phone 8.1 rendszert használó vásárlók számára, akik a megjelenés utáni első évben frissítenek az új verzióra.

Új funkció lesz, hogy a Windows Phone-os telefonokon tavaly debütált Cortana személyi digitális asszisztens már a Windows 10-et futtató pc-ken és táblagépeken is segíti majd a felhasználókat feladataik elvégzésében. A Windows 10-ben jelenik meg a Microsoft „Project Spartan” kódnéven készülő új böngészője, amelynek fejlesztésekor az átjárhatóság volt az egyik legfontosabb szempont. A Windows 10-en futó Xbox alkalmazással a játékosok és a fejlesztők az egyre növekvő Xbox Live játékhálózat legjavát már a Windows 10-es pc-ken és Xbox One-on is elérhetik. A Windows 10-en futó univerzális Office-alkalmazások érintésre optimalizált környezetet nyújtanak valamennyi eszközön. A Word, az Excel, a PowerPoint, a OneNote és az Outlook az alapoktól újratervezett verziói érintéssel is könnyen kezelhetők a Windowson

A Windows 10 rendszer pc-n futó következő technikai előzetese a jövő héttől ingyenesen lesz elérhető a Windows Insider Program résztvevői számára, telefonokra pedig februárban jelenik meg elsőként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.