Sinen van az online gyermekvédelem

A kerekasztal lovagjaiMegújult összetételben tartotta meg első ülését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Gyermekvédelmi Internet-kerekasztala.

A 21 tagú, gyermekvédelmi, oktatási és médiapiaci szervezetek, valamint az érintett minisztériumok képviselőiből, illetve az NMHH gyermekvédelmi szakembereiből álló testület célja a kiskorúak és szüleik médiatudatosságának növelése, valamint annak biztosítása, hogy az online tartalomszolgáltatók betartsák gyermekvédelmi kötelezettségeiket. A szervezet tanácsadó testületként segíti az NMHH gyermekvédelmi munkáját, és részt vesz a hatóság médiatudatosságot és biztonságos internethasználatot segítő programjainak kidolgozásában. Ezen kívül olyan állásfoglalásokat, ajánlásokat dolgoz ki, melyek segítik a gyermekbarát internetezést.

Koltay András, az NMHH elnöke az ülést megnyitó köszöntőjében kiemelte a szakmai együttműködés fontosságát, és megköszönte az ülésen résztvevő szakmai szervezetek képviselőinek a közös célok érdekében tett eddigi erőfeszítéseit A szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok szakértője hangsúlyozta a gyermekvédelem terén előttük álló feladatok fontosságát. A Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal olyan programokkal kívánja segíteni a szülőket és a gyerekeket, amelyek a tudatos és biztonságos internethasználatát támogatják. A testület tagjainak tudása és tapasztalata előfeltétele annak, hogy ezen programoknak a tervezése és megvalósítása során széleskörűen érvényre jussanak a szakmai és civil szervezetek szempontjai is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vodafone: néhány napig korlátozott lesz az ügyintézés

ked jún 21 , 2022
A Vodafone ügyfelei informatikai átállás miatt július 11-16. között csak korlátozottan tudnak majd ügyeket intézni, az otthoni és mobil alapszolgáltatások azonban akkor is zavartalanul működnek – közölte a vállalat. A tájékoztatás szerint a szolgáltató a hatékonyabb, egységesebb ügyfélkiszolgálás érdekében végez informatikai átállást, ami Vodafone-UPC integráció utolsó lépése. Az átállás alatt […]
Vodafone

És még ez is...