Nem szűkölködnek a 4iG és a Magyar Telekom felső vezetői

forintKözzétette javadalmazási jelentését a 4iG és a Magyar Telekom. Jászai Gellért, a vállalat vezérigazgatójának és igazgatósági elnökének összes javadalmazása 41 207 208 forint volt a tavalyi üzleti évben. Éves alapbére 36 192 ezer forint, amin felül juttatásként kapott 365 208 forintot és 150 ezer forint eseti jutalmat. Érdekesség, hogy a vezérnél is sokkal jobban keresett tavaly Linczényi Aladin Ádám igazgatósági tag, aki több, mint 101 millió forintot vihetett haza, de Fekete Péter Krisztián -aki ugyancsak az igazgatóság tagja-, sem panaszkodhat, neki bő 72 millió forintból kellett kijönnie tavaly. Ezek a jövedelmek azonban már-már józanul mértékletesnek számítanak az első számú magyarországi távközlési társaság felső vezetőinek jövedelmi viszonyaihoz.

A Magyar Telekomról nehéz azt állítani, hogy garasoskodna a legfelsőbb vezetőivel. A társaság vezérigazgatója, Rékasi Tibor 325 milliót keresett tavaly. Szabó Melinda kereskedelmi vezérigazgató-helyettes 178 milliót, Dodonova Darija Alekszandrovna gazdasági vezérigazgató-helyettes 174 milliót, Friedl Zsuzsanna „Chief People Officer” 172 milliót, a vállalati szolgáltatásokért felelős Gonda Gábor 161 milliót, a műszaki vezérigazgató-helyettes Lubor Zatkonak pedig 160 millió forint jövedelme volt.

Mielőtt bárki felháborodna ezeknek a számoknak a láttán, érdemes tudni, hogy mindkét társaság magántulajdonban van, ha a tulajdonosoknak ennyi pénzt érnek ezek az emberek az az ő dolguk. Mondjuk a 4iG állami hátszele necces, de ugye ezt választottuk. A -szerk- megj.


 

Next Post

Újabb erőpróba vár az Athletica Galactica verseny legjobbjaira

sze ápr 20 , 2022
ShareTweetPinShareMárcius utolsó hétvégéjén tartották a 2021–2022-es Athletica Galactica Kárpát-medencei Csillagászati és Asztrofizikai Verseny döntőjét a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) főszervezésében. A kilencven hazai és határon túli magyar középiskolás diák közül 23-an jutottak be a döntőbe, ahol két napon keresztül négy fordulóban mérhették össze elméleti, adatelemzési és gyakorlati csillagászati tudásukat. […]
Bika csillagkép

És még ez is...