Shetland: Misztikus krimisorozat érkezett

krimiEgy Magyarországon még soha nem sugárzott sikersorozat, a Shetland érkezett meg a TV4 képernyőjére.

Egy világvégi sziget, gyönyörűen fényképezett táj, aprólékosan kidolgozott karakterek és egy misztikus bűncselekménysorozat – ez jellemzi a Network4 csoport legújabb sorozatát. A Shetland a BBC One misztikus krimisorozata, amely Ann Cleeves regényei alapján készült. A sorozatból eddig nyolc évadot forgattak, BAFTA-díjat nyert és általános kritikai elismerést aratott.

Shetland Nagy-Britannia legtávolabbi, legészakibb pontja, ahova elvétve érkezik repülő, szinte mindig esik az eső, lakói pedig egy zárt és titokzatos közösséget alkotnak. Ebbe a világba tér haza a sziget egykori fia, Jimmy Perez (Douglas Henshall), hogy szembesüljön vele: a nyugalom és béke álcája alatt alatt forrnak az indulatok. Amikor egy fiatal régész emberi maradványokat talál a szigeten, majd rejtélyes módon fejbelőnek egy idős nőt, felszínre kerül két család hosszú időkre visszanyúló gyűlölködése, amely megosztja a hely lakosait.

Perez detektív azért tér vissza gyermekkora esőáztatta földjére, hogy felesége elvesztése után egy biztonságos helyen nevelje fel mostohalányát. Társával, Alison „Tosh” McIntosh-al (Alison O’Donnell) azonban a béke földje helyett egy mocskos titkokkal meghintett édenkertet találnak. A sorozat jeleneteit Shetland szigetén, valamint egyes belső felvételeket Skóciában forgatták, így a hangulat teljesen egyedi és különleges – már csak ezért is érdemes belenézni a misztikus krimibe.

A krimisorozat új epizódja minden este 20 órától láthatók a TV4-en.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kibertámadás érte a szlovén külügyminisztériumot

sze ápr 12 , 2023
Kibertámadás érte pénteken a szlovén Külügyi és Európa-ügyi Minisztériumot — közölte a szlovén közszolgálati televízió. A tárca közleménye szerint a támadást a partnerekkel együtt észlelték, elindították a megfelelő biztonsági protokollt, a károk mértékét még vizsgálják. Tanja Fajon külügyminiszter a 24ur.com című internetes hírportálnak elmondta, hogy a támadás régóta tart. A […]
Tanja Fajon szlovén külügyminiszter

És még ez is...