MVM NET: reneszánszát éli a 450 MHz

antennaAz MVM-csoport távközlési tagvállalata, az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. csatlakozott a 450 megahertzes (MHz) frekvenciasáv használatában érdekelt szolgáltatókat, berendezésgyártókat, felhasználókat, szabályozói testületeket tömörítő 450Alliance nemzetközi szervezethez – közölte a társaság pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a nemzetközi szervezet évente megrendezett amszterdami összejövetelén a társaság bemutatta az idén átadott LTE450-es mobil adatátviteli hálózatát. Az MVM NET Európa egyik első 4. generációs, vagyis LTE hálózatát építette ki a 450 MHz-es frekvencián – hangsúlyozták.

Az MVM NET 2016 április elején indította el szolgáltatásait LTE450MHz-es mobil adatátviteli hálózatán. A kormányzati és üzleti ügyfeleket kiszolgáló hálózaton nagysebességű adatátviteli szolgáltatások, valamint machine-to-machine (m2m) alkalmazások kiszolgálására kissebességű adatátviteli szolgáltatások érhetőek el Magyarország teljes területén – olvasható a cég közleményében. A 450 MHz-es frekvenciára 2013 decemberében írt ki pályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a tendert egyedüli indulóként az állami tulajdonú MVM NET nyerte, amellyel a hatóság 2014. április 30-án kötötte meg a szerződést a frekvenciablokk használatára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új 10 gigabites PoE switch sorozat a ZyXEL-től

csü júl 7 , 2016
Piacra dobta új, 10 gigabit feltöltési sebességre képes switch sorozatát a tajvani ZyXEL. A nagyteljesítményű PoE támogatással felszerelt XGS2210 sorozat a 802.11ac vezeték nélküli standard rohamos terjedésére nyújt megoldást, és biztosítja a forgalomigényes felhasználás akadálymentes működését. Az új switch sorozat modelljei az ip-alapú kamerák, a VoIP telefonok vagy a nagy […]