Korszakváltás a Gyümölcstárhelynél: ezer sebből vérző technikai rendszert cseréltek le

gyumolcs-bagolyA Gyümölcstárhelyet üzemeltető társaság a Lanten Bt. általános jogutódjaként Gyümölcstárhely Kft. néven működik február elejétől — értesítette a társaság az ügyfeleit e-mailben. Mint írják, ennek sok apró oka van, külön-külön egyik sem fontos, de együtt már volt akkora a nyomaték, hogy megcsináljuk. Mint írják, könnyebben elmondható, átadható: ha megpróbálod valakinek elmondani, hogy “Lanten Webhosting”, akkor legalább háromszor visszakérdez (“Mi? Lauten? Lajter? Webhosting szimpla vagy duplavével? Webhosting sz-el vagy s-el?”). Magyarul van. A Lanten Webhosting egy “fantázianév” és egy angol szó egymás után. Az informatika már úgyis teli van lefordíthatatlan, vagy nehezen fordítható szavakkal. A cég vezetés e szerint az új név közelebb van a képhez, ami az emberek fejében él róluk, ráadásul keresőoptimalizálási szempontból előnyösebb. A Lanten Webhostingot elsősorban a webhosting szóra optimalizálták, amire messze nem keresnek annyian, mint a tárhely szóra. Külön jópont a keresõk szempontjából, ha a domain névben is szerepel a kulcsszó (ebben az esetben a “tárhely”), ez a Gyümölcstárhellyel szépen teljesül.

Egy korszakváltás is szerepel az okok között. A társaság blogján az áll, hogy 2008-at azzal töltötte a cég, hogy kikalapálták a cégen belül egy halom, évek óta húzódó problémát: lecserélték a belső adminisztrációs rendszerüket (korábban egy Excel tábla, majd egy Access adatbázis látta el a feladatokat, több-kevesebb sikerrel, most egy FileMaker alapú, saját fejlesztésű szoftver, ami több száz, néha több ezer levelet küld ki egy nap automatikusan, integrált a számlázórendszerrel, illetve a régi, ezer sebből vérző technikai rendszerüket cPanel alapúra cserélték, cserélik. A munkatársak között is egyre kevesebb a részmunkaidős, bedolgozó egyetemista – főállású, családos emberek dolgoznak már javarészt. Ezeknek a változásoknak köszönhetően pontosabb, kiszámíthatóbb lett az ügymenet, javult a rendelkezésreállás, a szolgáltatások sokkal gyorsabb bővülésére lehet számítani. Az új név ennek megfelelõen egy új korszak kezdetét is jelzi — áll a blogban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobil bankkártya-olvasóval jobban megy az üzletkötés

pén febr 27 , 2015
Magyarországon is megjelent a mobiltelefonos bankkártya-elfogadás, a mobilhoz kapcsolódó POS terminálos (mPOS) fizetési megoldást az Allianz Biztosító üzletkötőinél vezette be az Ingenico Group. Az okostelefonhoz bluetooth-szal kapcsolódó terminált 2013 tavaszán Barcelonában mutatta be a cég, és az év nyarától értékesíti is azt. Nyugat-Európa számos országában több ezer ilyen terminál üzemel […]