Mobil bankkártya-olvasóval jobban megy az üzletkötés

allianz-Ingenico-mPOSMagyarországon is megjelent a mobiltelefonos bankkártya-elfogadás, a mobilhoz kapcsolódó POS terminálos (mPOS) fizetési megoldást az Allianz Biztosító üzletkötőinél vezette be az Ingenico Group. Az okostelefonhoz bluetooth-szal kapcsolódó terminált 2013 tavaszán Barcelonában mutatta be a cég, és az év nyarától értékesíti is azt. Nyugat-Európa számos országában több ezer ilyen terminál üzemel már. Az eszköz bárhol működtethető, ahol szükséges a fizetésnél a mobilitás, így a futárok és más, házhoz járó szolgáltatók is használják. A fejlesztés harmincmillió forintba került. A költség nagyobb részét – pályázat alapján – a MasterCard fizette – mondta Végh István, az Allianz Hungária Zrt. operációért és it területért felelős vezérigazgató-helyettese az MTI kérdésére. Hozzátette, hogy az üzletkötők nem fizetnek a mobiltelefonhoz kapcsolódó terminálokért, azok bérleti díját a biztosító fizeti az Ingenicónak.

Az Allianz üzletkötői 560 mPOS terminállal dolgoznak, és a múlt év ősze óta hétezer tranzakciót bonyolítottak le ezekkel, egy tranzakcióra mintegy húszezer forint jutott – mondta Pásti Zoltán, a biztosító értékesítésért és hálózatirányításért felelős vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón. A terminálok száma néhány hónapon belül nyolcszázra növekszik. A mobiltelefonnal összekapcsolt terminálok kiváltják a készpénzfizetést és azonnal a biztosítóhoz érkezik a befizetett díj – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Indul a Seed Star Battle startup verseny

pén febr 27 , 2015
Mennyit ér egy jó ötlet? A kockázati tőkebefektetők válasza sokszor lelombozó, hiszen „ötlete mindenkinek van”, egy ötletből sikeres vállalkozást csinálni már komoly háttértudás és megfelelő szakmai támogatás eredménye. Az ehhez szükséges tudás megszerzésében segíthet a DBH SeedStar startup inkubátor és a LEWIS PR közös kezdeményezése, a Seed Star Battle startup […]
startup

És még ez is...