Másfél milliárdos informatikai fejlesztés az Alkotmányvédelmi Hivatalnál

Mintegy 1,5 milliárd forintból új informatikai rendszert vezet be az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), amelynek célja a jelenleg papír alapú nemzetbiztonsági ellenőrzések ügyintézésének egyszerűsítése, a korrupciógyanús esetek automatikus kiszűrése – közölte a Belügyminisztérium.

Az AH a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program keretében nyerte el a vissza nem térítendő támogatást. A tárca közleményében azt írta: az Alkotmányvédelmi Hivatal által végzett nemzetbiztonsági ellenőrzés és cégellenőrzés célja az állami élet és a nemzetgazdaság jogszerű működésével összefüggésben a kockázatot jelentő emberek és gazdasági társaságok kiszűrése. Kiemelték, a jogszabályi változások eredményeként a nemzetbiztonsági ellenőrzés rendszerének koncepcionális jellegű átalakításával napjainkra egy dinamikus ellenőrzési rendszer jött létre.

A projekt keretében a nemzetbiztonsági és cégellenőrzésekhez kapcsolódó informatikai környezet teljesen megújul: korszerűsítik a szoftveres és hardveres hátteret, amely a Belügyminisztérium szerint nagymértékben elősegíti a korrupció és a hasonló jellegű visszaélések visszaszorítását. A jogszabályi és infrastrukturális változások együttesen hozzájárulnak az átláthatóság növeléséhez, elősegítik a gazdaság kifehérítését – tették hozzá. A projekt eredményeként elektronikus lesz a nemzetbiztonsági ellenőrzés és a cégellenőrzéshez kapcsolódó ügymenet. Az ügyfelek számára lehetőség nyílik a nemzetbiztonsági és a cégellenőrzési kérdőív elektronikus kitöltésére, továbbítására, az Alkotmányvédelmi Hivatalnál pedig a beérkezett kérdőívek elektronikus kezelésére és feldolgozására. A korrupció elleni tevékenység eredményességének növekedését egy modern kockázatelemző informatikai megoldás bevezetése garantálja – tartalmazza a tárca közleménye. A fejlesztéseket az év végéig valósítják meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Börtönre ítéltek egy férfit, mert meztelenkedésre bírt rá gyerekeket

szo febr 18 , 2017
Nem jogerősen két év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság kedden egy férfit, aki két kislányt rávett arra, hogy webkamera előtt meztelenkedjen – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék kedden az MTI-vel. A harmincas éveiben járó férfi 2012 júliusában, valamint 2013 márciusában egy internetes csevegőprogramon női néven kapcsolatba lépett egy 9 és egy […]
rémület

Friss, ropogós