SAP: működjenek üzleti alapon a társadalmi startupok

A kelet-közép-európai régió huszonöt legígéretesebb társadalmi startupja versenyez jövő héten Budapesten.

A megmérettetésre az SAP szoftvercég és a Social Impact inkubátor által közösen szervezett, 2017-es startery találkozó keretében kerül sor. Az egész héten át tartó képzés végén, november 17-én, pénteken a tíz legjobb prezentációt mutatják be a zsűri és a nézőközönség előtt. A nyertesek a Social Impact hálózat berlini központjában csiszolhatják tovább ötleteiket, építhetik vállalkozásukat, és nemzetközi kapcsolatrendszerre is szert tehetnek.

A kezdeményezés célja, hogy üzleti alapon működjenek a társadalmi vállalkozások. A startery programban idén huszonöt résztvevőt várnak, amelyek nagyon sokszínű képet mutatnak: például a szerb UrbiGo egy applikáció, amelynek felhasználóit ellátják magokkal, földdel és megfelelő panelekkel, hogy a városi növénytermesztést segítsék, a ShukarBijoux.ro, egy román kezdeményezés a roma kézműves ékszergyártók megsegítésére irányul, a Wandering Café pedig egy magyar triciklis kávézó Budapesten, ahol hajléktalanok dolgoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Merjünk nagyot álmodni: Magyarország vezető szerepet tölthet be az európai digitalizációban

ked nov 14 , 2017
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarországnak az a célja, hogy az európai digitalizáció élenjáró és alakító szereplője legyen, továbbá bekapcsolódjon az intelligens járműgyártást, az elektromobilitást vagy az elektronikus fizetési megoldásokat fejlesztő uniós programokba – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A közlemény szerint a tárcavezető Andrus Ansippal, a digitalizált egységes piacért felelős […]
Varga Mihály

És még ez is...