Robotok főznek és szolgálnak fel egy új kelet-kínai étteremben

2

asimovxFőznek és felszolgálnak – a teljes személyzetet robotok adják egy étteremben Kínában, ahol egyre szaporodik a hasonló helyek száma. A kelet-kínai Kunsanban található, újonnan nyitott étteremben a tulajdonoson kívül nem dolgozik élő ember. A kicsi, helyi ételeket kínáló étteremben a személyzetet tizenöt, 1,2 méter magas robot teszi ki, ők veszik fel a rendelést, ők főznek, majd szolgálják fel az ételt és takarítanak a vendégek távozása után. Az étterembe belépőket is robotok köszöntik, az ajtóban álló páros előre beprogramozott mondatokat ismétel.

A tulajdonos, Szung Jü-kang a helyi sajtóban úgy fogalmazott: a lánya kért otthonra egy robotot, mivel nem szívesen végez házimunkát. Innen ered a robotétterem ötlete, ami anyagilag is kiváló beruházás. A robotok ára 40 ezer jüan (1,5 millió forint) körül van, ez körülbelül egy-egy pincér vagy szakács éves jövedelmének felel meg. Ezek a dolgozók ugyanakkor nem kérnek szabadságot, nem betegszenek meg, és a kétórás töltési időn túl pihenésre sincs szükségük. Az étterem a kínai közösségi portálokon is gyakran emlegetett téma lett megnyitása óta, annak ellenére, hogy nem ez az első ilyen vendéglátó egység az országban. Az első robotétterem még 2012-ben nyílt meg az észak-kínai Harpin városában, és azóta legalább fél tucat robotokat is munkába állító étterem nyílt — számolt be az MTI.

2 thoughts on “Robotok főznek és szolgálnak fel egy új kelet-kínai étteremben

  1. Megfogtam egy szúnyogok nagyobb volt egy lónál, kisütött és a zsírját, több volt egy akónál! Aki eztet elhiszi szamarabb egy lónál.

    Kis betűs rész: az étteremben csak robotokat szolgálnak ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Folytatódik a Mol BuBi saga

szo aug 16 , 2014
Augusztus 31-ig meghosszabbítják a MOL BuBi közösségi kerékpáros rendszer júliusban kezdődött próbaüzemét – derül ki a nyilvános tesztben résztvevőknek pénteken küldött e-mailből. A fejlesztő T-Systems Magyarország ugyancsak pénteken azt közölte, hogy a hónap végéig lezárul a Mol BuBi rendszerének véglegesítése. Az MTI az ügyben kereste a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), […]