Robot Világkonferencia zajlik Pekingben

robotAugusztus 16. és 22. között rendezik meg Pekingben a World Robot Conference 2023-at (WRC 2023), amelyen bemutatják a robotipar élvonalbeli eredményeit – közölte a Kínai Tudományos és Technológiai Szövetség (CAST).

A három részből álló tematikájú konferencián fórumot, kiállítást és versenyt rendeznek. A WRC 2023 a robottechnológia és az ipar trendjeire összpontosít, bemutatja a robotinnováció alkalmazási lehetőségeit a különböző szektorokban, köztük magas szintű emberi agy-számítógép interfészt, de rendeznek versenyt az ember és a gép együttműködését mérő versenyt is — mondta Xu Guanghong, a CAST tisztviselője. A rendezvényen akadémikusok, szakértők, vállalkozók és nemzetközi szervezetek képviselői vesznek részt – mondta Liang Liang, a Kínai Elektronikai Intézet főtitkár-helyettese.

Több mint száz robotiparban érdekelt kínai és külföldi vállalkozás több mint ötszáz megoldását mutatja be a kiállításon. Ezek tíz robotikához kapcsolódó alkalmazási területet fednek le, mint például a gyártás, a mezőgazdaság, az orvosi és egészségügyi ellátás, vagy az időskori szolgáltatások — mondta Liang. Az idei konferencia házigazdája a pekingi önkormányzat, az Ipari és Informatikai Minisztérium, valamint a CAST.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jó ha felkészülsz az elkerülhetetlenre

pén aug 18 , 2023
Érdemes egy kis időt szánni a leggyakoribb csalások megismerésére, kisebb eséllyel leszel áldozat. Az online bűnözők módszerei folyamatosan változnak és bővülnek, a szélhámosok előszeretettel alkalmaznak újabb és újabb trükköket, hogy az emberek naivitását, jóhiszeműségét, figyelmetlenségét kihasználva meglopják őket. Jó ha nem ér felkészületlenül az átverés, mert nem az a kérdés, […]
cvc kód

És még ez is...