Reménytelen: a gyűlöletkeltés és Trump fékentartását kérik a Facebooktól

1

Mark Zuckerberg alapítványától ösztöndíjat kapó kutatók aláírásgyűjtést kezdeményeztek, amelyben azt kérték a Facebook alapítójától, hogy tartsa féken a gyűlöletkeltő bejegyzéseket, köztük az amerikai elnök bejegyzéseit is.

A levelet eddig aláíró, egyetemi és kutatóintézetekben dolgozó mintegy hatvan tudós – a levél tanúsága szerint – úgy véli, hogy az amerikai elnök is “hamis információkat és gyújtó hangú közleményeket” tesz közzé e közösségi média oldalain. A nyílt levélben arra kérik Zuckerberget, hogy “fontolja meg szigorúbb politika bevezetését az emberek számára kártékony hamis információk és gyújtó nyelvezet” visszaszorítására, amelyre szerintük különösen szükség lenne e mostani, tüntetésekkel terhelt időszakban. A levél aláírását kezdeményező három kutató egyike, a Harvard Egyetem orvosi karán dolgozó Deborah Marks újságíróknak elmondta: az aláírók “küldetése ellentétes a Facebook bizonyos téren tanúsított hozzáállásával, tehát arra bátorítjuk, hogy inkább az igazság és a történelem jó oldalára álljon, amint ezt a levélben is javasoljuk”. Marks és az aláírást szervező két másik kutató – Martin Kampmann, a San Franciscó-i egyetem és Jason Shepherd, Utah állam egyetemének kutatója – a Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan által létrehozott Chan Zuckerberg Kezdeményezés nevű alapítványtól kapnak ösztöndíjat a kutatásaikhoz. Mindhárman neurodegeneratív betegségek, köztük az Alzheimer- és a Parkinson-kór kutatásával foglalkoznak.

Zuckerberg egy hosszabb Facebook-bejegyzésben jelezte: a vállalat felülvizsgálja eddigi politikáját, különösen, ami az erőszakos fenyegetésekre és a választás befolyásolására irányuló bejegyzéseket illeti”. Hozzáfűzte, hogy ugyan áttekintik ezeket a dolgokat, de nem biztos, hogy minden téren változást vezetnek be.

One thought on “Reménytelen: a gyűlöletkeltés és Trump fékentartását kérik a Facebooktól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telenor promóció: új értelmet nyert a gáláns kifejezés

hét jún 8 , 2020
A Telenor extra adatkerettel promóciózik. A meglévő számlás és kártyás előfizetők duplázott adatkeretet, az újonnan érkező számlások pedig 100 GB extra Hipernetet kaphatnak. Extra 100 GB Hipernetet kapnak azok, akik június 2. és augusztus 19. között új számlás Hiper tarifa előfizetést kötnek hűségidő vállalásával. Az extra 100 GB egyszeri, harminc […]
Telenor

Friss, ropogós