Szégyenpadon a fél világ

Május elsején hozta nyilvánosságra az ország kereskedelmi partnereinek jogvédelmi helyzetét értékelő jelentését az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala (USTR) — írja a hamisitasellen.hu. A 2013. évi Special 301 jelentés elkészítéséhez az ország 95 partnerországának jogvédelmi státusát tekintették át, amelyek közül 41 állam esetében találtak olyan hiányosságokat, amelyek a megfigyelési minősítést szükségessé teszik. Magyarország 2010-ben került le a USTR megfigyelési listájáról, amelyen hét éven keresztül szerepelt. A 2010-ben megszerzett pozíciót sikerült 2011-ben és 2012-ben is megőriznünk, mivel az ország idén sem szerepel a listázott kereskedelmi partnerek között. A megfigyelési listára 30 ország – köztük öt EU tagállam került fel.

A szégyenpad

Barbados, Bolívia, Brazília, Bulgária, Costa Rica, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, Egyiptom, Fehéroroszország, Finnország, a Fülöp-szigetek, Görögország, Guatemala, Izrael, Jamaica, Kanada, Kolumbia, Kuvait, Libanon, Mexikó, Olaszország, Paraguay, Peru, Románia, Tádzsikisztán, Törökország, Trinidad és Tobago, Türkmenisztán, Üzbegisztán és Vietnam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alig nő a digitális előfizetők száma

hét máj 6 , 2013
  A megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,3 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 800 ezer háztartás túlnyomó zömében a tető- vagy szobaantennával fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású adásokat néznek. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók 2013. március végén 2,931 millió előfizetést tartottak nyilván. A szolgáltatók […]

Friss, ropogós