Már megint innovációkat díjazott az Invitech

Az energiahatékonyságot, a közlekedést és a mindennapi környezet átalakítását támogató fejlesztések mellett több oktatási célú innováció is díjat nyert az Invitech Solutions pályázatán. Az októberben meghirdetett innovációs kiírásra több mint száz pályázat érkezett.

A beruházási-, fejlesztési ötletek és projekttervek számára kiírt üzleti kategóriát az Energrade Kft. nyerte a vállalkozások energiahatékonyabb működését támogató platform kifejlesztésével. A második helyet a Patika.net Zrt. szerezte meg automatizált, felhőalapú online gyógyszertár-hálózat tervével, a harmadik helyezéssel pedig az Ultinous Zrt. személyfelismerő-rendszerének fejlesztési tervét ismerték el. A Járókelő Közhasznú Egyesület a gyalogosok közlekedését segítő digitális térkép fejlesztéséhez nyert támogatást. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület olyan alkalmazást fejlesztett, amely megmutatja, hogy a környezetben elhelyezett növények pótolni tudják-e az elhasznált levegőt és biztosítják-e a megfelelő páratartalmat. A Pro Gemmo Alapítvány hasznos ötleteket tartalmazó digitális munkafüzettel részesült elismerésben. Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány digitális információs csomagjával akadálymentessé válhat a természettudományos tantárgyak akadálymentes oktatása. A Gondolkodás Öröme Alapítvány táboraiban a matematikában tehetséges diákok az informatika segítségével fejleszthetik problémamegoldó képességüket. A Szociális Innováció Alapítvány különdíjként technikai eszközöket kap Skype-kuckó nevű tervéhez, amely az önkéntes oktatók csatlakozását tenné lehetővé a hátrányos helyzetű gyermekek készségfejlesztő foglalkozásaira. A nyerteseket 500 ezer és 2 millió forint közötti összeggel jutalmazták és szakmai támogatásban is részesültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Természettudományos élményközpont lesz Mohácson

pén márc 30 , 2018
Csaknem 300 millió forintos beruházással természettudományos élményközpontot alakítanak ki a mohácsi Mohácsi Jenő Városi Könyvtárban – közölte a Duna-parti város önkormányzata. A tudásközpont a városi tankerület általános és középiskolás diákjainak nyújt majd oktatáson kívüli, az élménypedagógia módszereire épülő tanulási lehetőséget. A létesítmény várhatóan októberben nyit meg: a 2018/2019-es tanévtől főként hétköznap délutáni […]

Friss, ropogós