Nagyot durranhat a Facebook-biztosítós applikáció

A Kriph.io nevű alkalmazást választották a legígéretesebb magyar fintech startupnak.

A Kriph.io felgyorsítaná és egyszerűbbé tenné a biztosítások megkötését és a közösségekre bízná a biztosítási díjak felhasználását. Az insurtech megoldásnak köszönhetően a mostaninál sokkal gyorsabb és jóval egyszerűbb lenne a biztosítási ügyintézés. Szota Szabolcs cégalapító elmondta, visszanyúltak a biztosítások gyökeréhez, és ismét visszahoznák a közösségi élményt a biztosításokba a modern technológiák segítségével (például a telematika, a BigData és a gamification területekről), amikkel lehetővé tennék az automatikus, tényleges használat alapú díjfizetést, a kockázatközösségek védelmét, illetve ösztönözni tudnák a biztonságos vezetést.

A Kriph.io alkalmazás 14 másik nagyszerű hazai startupot előzött meg a budapesti fintech seregszemlén. „Amikor néhány hónappal ezelőtt azt a célt tűztük ki, hogy Budapest legyen a régió fintech fővárosa, akkor azt az elhatározásunkat a FinTechShow-n bemutatkozó cégek, csapatok is megerősítették” – mondta Hetényi Márk, a rendezvényt szervező MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese. Véleménye szerint a régi bankok a régi beidegződéseikkel és eszközeikkel nem lehetnek versenyképesek a fintech cégekkel, ezért csak azok őrizhetik meg korábbi pozícióikat, akik nyitnak az akár itt is bemutatkozó innovációk felé is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A jövőkutató szerint a jövő már itt van

vas ápr 16 , 2017
Egyre nagyobb lesz a jövőben a hangsúly az emberek internetes tevékenységének megfigyelésén – mondta Keleti “jövőkutató” Arthur, a T-Systems Hungary IT biztonsági stratégája. A kutató szerint az elektronikus eszközök és a közösségi oldalak már most is megfigyelik a felhasználók szokásait, ez pedig a jövőben automatikus profilozássá válik majd. Hozzátette, hogy […]
Keleti Arthur

És még ez is...