Realme: gyorsulás a végtelenbe, s tovább…

realme 8 5GA realme bemutatta az új középkategóriás realme 8 5G modelljét. A Dimensity 700-as 5G-s processzor először jelenik meg ebben az szegmensben.

Új generációs 5G processzorként a Dimensity 700-ban nyolc mag található, maximálisan 2,2 GHz-es sebességre képes, a középkategóriás 5G telefonokban először alkalmazott 7 nm-es gyártástechnológiával előállított CPU-jában pedig két nagy teljesítményű Arm Cortex-A76 „Big” mag duruzsol. A 7 nm-es technológia, melynek köszönhetően a processzor akár 28 százalékkal kedvezőbb energiahatékonyságot kínál, mint hasonló teljesítményű, 8 nm-es társai, lehetővé teszi, hogy a Dimensity 700 mindegyik nagy teljesítményű magját ki tudja használni, és eközben alig fogyasszon áramot – ennek köszönhetően nő az akkumulátor élettartama, a készülék tulajdonosának pedig ritkábban kell a töltő után nyúlnia. A Dimensity 700-ban egy erős grafikus mag, az Arm Mali-G57 MC2 teljesít szolgálatot, melynek órajele 950 MHz, támogatott képfrissítési frekvenciája pedig 90 Hz. A gyors képfrissítésnek köszönhetően tisztábban kivehetőek az animációk és a görgetések, a játékok pedig érezhetően jobb felhasználói élményt nyújtanak.

A Dimensity 700 processzornak hála a realme 8 5G a legfrissebb 5G hálózati funkciókat kínálja. Először is lehetővé teszi egyszerre két 5G-s SIM-kártya 5G-s hálózaton történő online használatát, emellett támogatja az SA/NSA technológiát és lefedi a leggyakoribb 5G-s frekvenciasávot is. A gyenge akkumulátor miatt előálló problémákra adott válaszként a realme 8 5G-ben egy 5000 mAh-s áramforrás található, ami egész napos használatot tesz lehetővé, így nincs szükség gyakori töltésre. Az ss 5G technológia miatt a telefonok áramfogyasztása megnő, az akkuk élettartama pedig rövidebb lesz – a realme által kínált Smart 5G Power Saving megoldása viszont jelentős javulást eredményez ezen a téren. A realme 8 5G a legvékonyabb 5G-s telefon a saját kategóriájában. (Ami nem is csoda, hisza a közlemény szerint ez a telefon az egyetlen 5G-képes készülék a szegmensben. A -szerk- megj.) Az anorexiás készülékház mindössze 8,5 mm “vastag”, a készülék pillekönnyű, csupán 185 g-ot nyom. A realme 8 5G-ben egy 48 megapixeles, háromlencsés kameraegység kapott helyet, melynek részei a 48 MP felbontású főkamera, a fekete-fehér képeket rögzítő portrélencse és a 4 centiméteres távolságból is éles képeket készítő makró optika.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mérföldköveket mutatnak be Szegeden

hét máj 17 , 2021
A magyar telefónia mérföldköveit bemutató tárlattal nyit újra a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A páratlan gazdagságú, Európában egyedülálló szegedi informatikatörténeti gyűjtemény munkatársai a járványhelyzet miatti kényszerű zárvatartás alatt állították össze a hazai távközlés történetét feldolgozó – laikusoknak és szakértőknek egyaránt számos érdekességet kínáló […]
telefon

Friss, ropogós