PocketDoki: már megint itt egy “forradalmi” újítás

forradalomAz INNObyte Informatikai Zrt. olyan egészségügyi mérőeszközt és felhőalapú applikációt fejleszt, amelynek a segítségével lehetővé válik a népbetegségek hatékonyabb kiszűrése, valamint a betegút szervezés új formája. Az alkalmazás egyedi és eddig példa nélküli újdonsága az egészségügyi paraméterek újszerű kommunikációja: digitális asszisztens segítségével lehetővé válik a „távlelet” közvetítése olyan felhasználók számára is, akik helyzetüknél fogva nem tudnak okoseszközöket használni. A szoftverfejlesztő cég legújabb alkalmazása kiküszöböli az eddig létező egészségügyi mérőeszközök korlátozott mennyiségű adatmérését és a külső eszközök korlátozott feldolgozási képességét. A PocketDoki egy olyan integrált digitális egészségügyi mérőeszköz lesz, amely folyamatosan vizsgálja a felhasználók paramétereit, összefüggéseket keres a népbetegségek kialakulásával és diagnosztizálásával kapcsolatban.

A fejlesztés eredményeként a felhőalapú alkalmazás tárolja a páciens adatait, egészségügyi paramétereit, orvosainak elérhetőségét, és egy titkosított, standard inferface-en keresztül (például Bluetooth, mobil telekommunikációs vagy wifi technológia) továbbítja a „távleletet” a központi adattárba. Az applikáció az utolsó mérések adatait okoseszközön tárolja, és a beérkező adatokat összeveti az ügyfél jellemző paramétereivel, majd érthető adattá írja át. Az applikáció szükség esetén képes értesíteni az egészségügyi ellátó intézményt és az egészségügyi személyzetet, illetve a hozzátartozókat. A fejlesztés egy későbbi szakaszában betegút szervezésére is alkalmassá válhat. Azok számára pedig, akik nem boldogulnak el az okoseszközökkel, az INNObyte a projekt keretein belül fejleszt egy digitális egészségügyi asszisztenst, amely lényegében egy intelligens „beszédrendszer”, hasonlít a természetes emberi hangra, képes kérdésekre is válaszolni, ezáltal elősegítve az ügyfélközpontú és részletesebb információcserét.

A projekt teljes költségvetése 347,3 millió forint, amiből 191,01 millió forint európai uniós támogatás. A támogatásnak köszönhetően a vállalat harminc munkahelyet tud megőrizni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már semmi sem szent: internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank

ked aug 11 , 2020
Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank: a csalók Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának nevével és arcképével visszaélve, helyenként hibás magyarsággal készült internetes hivatkozásokban kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat próbálnak népszerűsíteni. Az OTP Bank az ügyben büntetőfeljelentést tesz – közölte a pénzintézet. A tájékoztatás szerint a csalók megtévesztik a magyar internethasználókat, amikor […]
Csányi Sándor