Kaposváron a jövőbe fektetnek

befektetés a jövőbeInformatikai és távközlési ágazati képzőközpontot hoznak létre a Kaposvári Szakképzési Centrum kollégiumában 2022. október végéig – közölte a centrum.

A szakképzési centrum a partnereivel együttműködve valósítja meg a fejlesztést 269,39 millió forintos uniós támogatással. A hat tantermesre, 96 férőhelyesre tervezett, modern számítástechnikai eszközökkel, technológiával felszerelt ágazati képzőműhelyt az új szakképzési törvényhez igazodva, a duális képzési rendszert továbbfejlesztve építik ki a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikuma és Kollégiuma Damjanich utcai kollégiumi épületének felső szintjén. A projekt célja biztosítani az informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető, a szoftverfejlesztő és -tesztelő szakmákban a színvonalas szakemberképzést képzett tanárokkal, oktatókkal. A központ működését más képzések indítása is támogatni fogja. A létrejövő Kaposvári Informatika Ágazati Képzőközpont lehetőséget biztosít majd az érintett szakmai oktatás tantárgyainak teljes spektrumú (elméleti és gyakorlati) tanítására, tanulására – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lesz helye: 350 milliárdos kötvénykibocsátásra készül a 4iG

csü dec 16 , 2021
A 4iG Nyrt. kötvénykibocsátásra készül a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramban – közölte a vállalat. A közlemény szerint a kötvények kibocsátására aukción kerül sor. A tízéves futamidejű, az ötödik év végétől amortizálódó, ötvenmillió forint névértékű, évi hat százalékos fix kamatozású kötvények felajánlott össznévértéke 350 milliárd forint. Az idei […]
Magyar Nemzeti Bank

Friss, ropogós