Öt dél-borsodi településre megérkezett a XXI. század

 Debreceni Győző, a Szupergyors Internet Program projektvezetője, Solymár Károly Balázs, az ITM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Tóth Zoltán polgármester (b-j)Lezárult a Szupergyors Internet Program (SZIP) hálózatfejlesztése öt dél-borsodi településen, a közel 140 millió forint értékű beruházás.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett, a SZIP mintegy 150 milliárd forint értékű, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program segítségével megvalósuló fejlesztése a valaha volt legnagyobb ilyen jellegű hálózatfejlesztési program. Az országos projekt keretében a mezőcsáti járás öt településén közel 140 millió forintból építették ki az internethálózatot és összesen 247 háztartás lefedése valósult meg. Ezeken a településeken a legkorszerűbb optikai hálózat jött létre, akár 800 megabites sávszélességű internetcsomagra is elő lehet fizetni – hangsúlyozta a helyettes államtitkár, hozzátéve, az itt élők ugyanolyan minőségű internetet kapnak, mint egy nagyvárosban, vagy a sűrűbben lakott területeken. Debreceni Győző, a Szupergyors Internet Program projektvezetője a beruházással harminc hónap alatt készült el a kivitelező, amely a hálózat kiépítése mellett a települések közterületein ingyenesen elérhető wifi-pontokat is létesített.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobilkészülékcsere-támogatási program indul az országgyűlési választás előtt, pedig bőven ráérne utána is

pén okt 8 , 2021
Mobilkészülékcsere-támogatási program indul ötmilliárd forintos kerettel: 2022 februártól bruttó húszezer forintos támogatást kaphat mindenki, aki 4G vagy 5G képes készülékre cseréli régi 3G-képes mobilkészülékét – jelentette be Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke. A programot az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) közösen valósítják meg, azt az […]
Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke