Korszerűsíteni kell, különban elavulnak a wifi hálózatok

wifiAz irodákban egyre több és újabb okostelefon, notebook, tablet és egyéb vezeték nélküli eszköz akar csatlakozni a céges hálózatra. A céges wifi hálózatok sincsenek mindig felkészítve ilyen extrém terhelésre. Mindezt tovább súlyosbíthatja az egyre nagyobb teret hódító IoT eszközök, – például érzékelők és villanykapcsolók – hálózati igényei. Mára egy iroda, munkahely tervezésénél a wifi ugyanolyan fontosságú közműhálózatnak számít, mint a víz, az elektromos áram, a gáz és a fűtés.

Nyakunkon a wifi 7 szabvány, de a legtöbb helyen még a wifi 6 sem került bevezetésre, pedig a legtöbb mobil eszközben már rendelkezésre áll a korszerű technológia. Egyre nagyobb adatforgalmat generálunk, emiatt az igények is ugrásszerűen megnövekedtek. Nagyobb sávszélességre van szükség mind a lokális wifi hálózaton, mind a külső hálózaton egyaránt. A korábban elkészült céges infrastruktúrák sok helyen nem képesek kiszolgálni a megváltozott igényeket. Ha napi szinten bármelyik probléma felmerül az alábbiak közül, akkor megérett a wifi hálózat a korszerűsítésre.

Az elavulás jelei
1. Naponta többször hálózati kapcsolati hibára hivatkozva elérhetetlenné válnak megosztott mappák/alkalmazások.
2. Megszakad a levelezés, offline állapotba kerül az e-mail kliens, nem tudunk e-maileket küldeni/fogadni.
3. Nem tudunk becsatlakozni egy videókonferencia hívásba. A konferenciahívások során a kép- és hang folyamatosan szakadozik, a távoli kollégák beszéde érthetetlenné válik.
4. A vállalatirányítási rendszerek működés közben időről-időre lelassulnak vagy megállnak, a rendszer folyamatosan tölt, próbál adatot fogadni és továbbítani.
5. Külső szolgáltatások (felhő alapú vállalati rendszerek, webshopok, weboldalak) rendszeresen elérhetetlenné válnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A sorrend: közösségi média, pénzügyi applikációk

vas aug 21 , 2022
ShareTweetPinShareAz okostelefonokon használt alkalmazások között a második legnépszerűbbek a pénzügyi applikációk, közvetlenül a közösségi médiát követően – állapította meg egy online kutatása. A kutatás szerint a válaszadók 87 százaléka használ közösségi média applikációkat, mint a Facebook és az Instagram, ehhez közeli, 73 százalékos a pénzügyi alkalmazások alkalmazása is. Népszerű applikációk […]
okostelefon

És még ez is...