Orbán a Huawei vezetőivel tárgyalt

Orban-ViktorOrbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Huawei vezetőivel egyeztetett Rigában a Kína és Kelet-Közép-Európa vezetőinek csúcstalálkozója alkalmával.

A találkozón részt vett Tang Hsziao-ming, a cég régiós elnöke és Cseng Vej-feng, a Huawei magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója. A megbeszélés illeszkedik a rendszeres találkozók sorába, mert stratégiai partnere a magyar kormánynak a Huawei, amely a második legnagyobb kínai befektető Magyarországon. Az egyeztetésen megelégedéssel nyugtázták, hogy a cég prosperál Magyarországon, ahol a második legnagyobb gyártóközpontja van a világon.

Ötvenöt országba szállítanak Magyarországon gyártott termékeket, tavaly kilenc milliárd adót fizetett be a vállalat a magyar költségvetésbe, és 2500 embert foglalkoztat csak Magyarországon: a cég magyarországi forgalma 67 milliárd forint volt 2015-ben. A megbeszélés fő témája a kormány Digitális jólét programja volt, arról volt szó, hogy a Huawei hogyan tud részt venni ebben, miként tudja felhasználni jelentős globális tapasztalatait, amelyeket hasonló projektek végrehajtásában szerzett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezek lesznek a karácsony slágerei: okoskütyük

vas nov 6 , 2016
Az Extreme Digital értékesítési adataiból kiderül, hogy milyen küytük lehetnek az idei karácsony slágerei. Idén is rendkívül népszerűek maradtak az olyan olcsó fitneszpántok, amelyek lépésszámlálásra, az alvásciklus monitorozására és pulzusmérésre alkalmasak, pedig húszezer forint alatti áron hazavihetők. Az okosórákat ennél többre is lehet használni: például jelzik az okostelefonon bejövő hívásokat, üzeneteket, […]
okostelefon