Csökkent a DSL-előfizetések száma

adsl2016. május végén a hagyományos telefonvonalon nyújtott szélessávú xDSL-internetszolgáltatás előfizetéseinek száma 785 ezerre csökkent — áll az NMHH gyorsjelentésében. A jelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései májusban 1,118 millióra nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 472 ezer előfizetés volt a hónap végén. A vizsgált hónapban a vezetékes szélessávú internetszolgáltatás előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,623 millió volt.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 35,5 százalék volt május végén. A második helyen a UPC áll 21,9 százalékos, a harmadik helyen pedig a Digi 15,3 százalékos piaci részesedéssel. A lista negyedik helyén az Invitel található, amely az előfizetések 9,7 százalékát birtokolta. Ezen kívül több száz kisebb vállalkozás nyújt szolgáltatást a piacon, amelyek együttesen 17,6 százalékos piaci részesedést értek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bolygóközi expedíció: elképesztő mi várja a gyerekeket a nyári táborokban III.

csü júl 7 , 2016
ShareTweetPinShareAz iskolaszünet alatt egy gyermek sem akar tanulásról hallani. De új ismereteket szerezni nemcsak tankönyvekből lehet, hanem játékosan, nyári táborokban is. Összeállításunk azoknak a szülőknek kínál különleges megoldásokat, akik szeretnék, hogy gyermekeik később is jól hasznosítható ismeretekkel gazdagodjanak a nyári táborokban, és érdeklődnek a programozás iránt. Skool: bolygóközi expedíció A […]

És még ez is...