Oracle: legyen az adatbázis a memóriában! S lőn…

bigdataAz Oracle teljes megoldásspektrumot kínál a memóriaalapú működésre optimalizálva, az alkalmazásoktól a köztesszoftvereken és az adatbázisokon át a rendszerplatformokig — jelentette be a társaság. A memóriaalapú megoldással azonnali válaszokat lehet kapni olyan üzleti kérdésekre, amelyek feldolgozása korábban órákig tartott. A szoftveróriás közleménye szerint az Oracle Database In-Memory csúcsra járatott teljesítményt nyújt a funkciók korlátozása, kompromisszumok, komplexitás és kockázatok nélkül. Szinte gombnyomásra beüzemelhető bármely meglévő, Oracle-adatbázisokat támogató alkalmazáshoz anélkül, hogy változtatni kellene az alkalmazásokon.

Előnyök*
Az Oracle Database In-Memory nagyságrendekkel gyorsíthatja az adatbázisok teljesítményét az adatelemzés, az adattárházak és a kimutatáskészítés terén, emellett gyorsabb online tranzakciófeldolgozást (OLTP-t) is biztosít.
Az adatbázisok memóriában tárolását ötletes módon kettős, sor- és oszlopalapú formátumban oldja meg, egyszerre nyújtva a kétfajta elérés előnyeit. Így az adatelemzési lekérdezések és az online tranzakciók egyaránt felgyorsulnak.
Minden meglévő alkalmazás, amely képes Oracle-adatbázisokkal működni, automatikusan és transzparens módon kihasználja az oszlopszintű memóriában feldolgozás előnyeit – külön programozás és a szoftver módosítása nélkül.
Az Oracle Database In-Memory a teljesítményteszteken százszorostól több mint ezerszeresig terjedő gyorsulást eredményezett az olyan vállalati alkalmazások moduljaiban, mint az Oracle E-Business Suite, az Oracle JD Edwards, az Oracle PeopleSoft, az Oracle Siebel és az Oracle Fusion alkalmazások.
A valós idejű adatelemzéssel és a meglévő alkalmazások felgyorsításával (amit a tranzakcióknak a másodperc töredéke alatti végrehajtása eredményez) a vállalatok késedelem nélkül hozhatnak valós idejű tényadatokon alapuló fontos üzleti döntéseket. Így azonnal reagálhatnak a piac igényeire, és folyamatosan optimalizálhatják összes alapvető folyamatukat.
Az átfogó hitelesítő tesztelést több száz végfelhasználó, független szoftverfejlesztő partner és Oracle Alkalmazások-üzemeltetői csapat végezte.
A Database In-Memory adatbázis funkció a Database 12.1.0.2-vel azaz az első patchsettel jelent meg a Database 12c-hez 2014. július végén.
Az Oracle PartnerNetwork (OPN) továbbá bejelentette, hogy az Oracle Database Ready tanúsítás nemsokára kiterjed az Oracle Database In-Memory-ra is.
*Forrás: Oracle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hatvanhat termék és szolgáltatás kapott Magyar Termék Nagydíjat

pén szept 5 , 2014
A Magyar Termék Nagydíj bíráló bizottságának értékelése alapján idén 66 pályázó vállalkozás 66 terméke vagy szolgáltatása érdemelte ki az elismerést. Az immár 17. alkalommal átadott elismeréssel elsősorban olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés alapját is képező export tevékenység. A […]

Friss, ropogós