A Liget-projekttel ellentétben egy fát sem fognak kivágni a népszámlálás miatt

nepszamlalasA Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megbízásából a T-Systems Magyarország végzi az idén esedékes kis népszámlálás informatikai támogatását. A kis népszámlálást a tízévenkénti országos összeírás félidejében végzi a KSH, az elmúlt öt évben bekövetkezett változások feltárása, félmillió háztartásra kiterjedően. Az adatszolgáltatók nemcsak lakás és személyi kérdőíveket töltenek ki, hanem kiegészítő adatfelvételben is részt vesznek, melyek például egészségügyi állapotra, jólétre vonatkoznak. Idén a teljes felmérés elektronikusan fog történni, interneten elérhető lesz az önkitöltő felület, a kérdezőbiztosok tabletet vagy notebookot használnak feladathoz.

A T-Systems Magyarország az összeíró, monitoring, kódoló, szakértői javító és kérdőív szerkesztő modulok teljes körű fejlesztésen túl a rendszer hátterét jelentő hardver infrastruktúrát is biztosítja. A 2011. évi népszámláláshoz hasonlóan a fejlesztés során kiemelt szerepet kap az adat- és rendszerbiztonság, valamint a folyamatos terhelhetőség. A kis népszámlálás mellett további kettő, szintén fél millió háztartás érintettségével zajló statisztikai összeírás informatikai biztosítását látja el a T-Systems Magyarország.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A bizánci időkben hanyatlásnak indultak, most mégis milliárdokat lopnának a trójaiak

vas ápr 10 , 2016
A G Data banki trójaiak ellen kifejlesztett BankGuard elnevezésű megoldása öt év alatt több mint kétszázezer alkalommal verte vissza a banki trójaiak támadását, miközben forintban több mint harminc milliárdnyi vagyon ellopását akadályozta meg. A számítás alapja a Google tanulmánya, mely hasonló támadások esetében 13,78 százalékra teszi a sikeres kísérletek arányát, illetve […]

És még ez is...