Online klinika indult Kínában

kinai-noverMegnyílt az első online klinika a 67 milliós Hunan tartomány székvárosában, Csangsában, ahol a betegek és az orvosok az interneten, webkamera segítségével kerülhetnek kapcsolatba. A kísérleti szolgáltatást a több mint hétmilliós település egy egészségügyi intézménye indította hangsúlyozottan pszichiátriai és pszichológiai rendeléssel, de más hétköznapi panaszokkal is fordulhatnak orvoshoz a páciensek. A rendelést elsősorban konzultációs céllal és az “általános”, krónikus és mentális betegségekkel kapcsolatos panaszokkal hozzájuk fordulók számára indították, azaz olyan helyzetekre, amikor nem szükséges fizikai beavatkozás, vizsgálat és nincs vészhelyzet.

A szolgáltatás egyelőre ingyenes, de a tervek szerint az online orvosi konzultációkért később díjat fognak felszámolni. A beszámoló ugyan nem tér ki rá, de Kínában nemcsak nagy a zsúfoltság a betegellátó intézményekben, de viszonylag gyakoriak az elégedetlen betegek orvosok, ápolók elleni támadásai is, amelyek sok esetben az egészségügyi dolgozók halálával végződnek. A kórházakat ezért az egész országban fokozott biztonsági intézkedésekre, a személyzetet egyes helyeken önvédelmi tanfolyamokra is kötelezték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Harmincmilliós bírság az Allegró Group jogutódjának

pén okt 16 , 2015
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Dante International Kft. (Dante, korábban: Allegro Group HU Kft.) jogsértő módon reklámozta piacvezetőként www.aprod.hu, később www.olx.hu apróhirdetési oldalát, mert a vállalkozás nem tudta igazolni sem piacelsőségi állításait, sem a piacvezető pozíció fogyasztói szempontú tartalmát. A jogsértésért harmincmillió forint bírságot szabott ki a hatóság. A […]