Ömlik a pénz a Codecoolhoz

 Boda József, a Codecool ügyvezetőjeHétmillió eurós tőkebefektetéshez jutott a Codecool programozóiskola és it-szakember közvetítő cége, amelyet további terjeszkedésre és termékfejlesztésére fordítanak — közölte a társaság. A vállalat az Integral Venture Partner mostani befektetésével együtt eddig összesen 12,5 millió eurónyi tőkét vont be. Boda József, a Codecool ügyvezetője elmondta: jelenleg az osztrák, a szerb és a bolgár piacon való megjelenést vizsgálják, 2025-re pedig már tíznél is több Codecool-központ működtetése a cél. Még az év első felében újabb központot nyitnak a régióban. A programozóiskolának jelenleg Magyarországon kívül Romániában és Lengyelországban is működik, és már több mint ezer végzett diákja dolgozik a technológiai szektorban Európa-szerte — áll a társaság közleményében.

A társaságot 2014-ben hazai üzletemberek alapították, a cég 2020-as árbevétele 1,275 milliárd forintot tett ki szemben a 2019-es 1,047 milliárd forinttal. A Codecool tavalyi adózott eredménye még nem ismert, de a cég a nyereségre számít. Az adózott eredmény 2019-ben 43,5 millió forint, 2018-ban 140,3 millió volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újra porondon az „árnyék it” a távmunka miatt: idei trendek II.

ked márc 9 , 2021
A Micro Focus szakértői összegyűjtötték, milyen kiberbiztonsági trendekre számítanak idén. A vállalatok számára régóta problémát jelentenek azok az eszközök, amelyek kívül esnek az it-részleg felügyeletén. Ilyen lehet akár egy vezeték nélküli router, egy fejlesztői szerver vagy éppen egy felhőalapú alkalmazás. Ezeket rendszerint nem tartják megfelelően karban azok az alkalmazottak, akik […]
home office

És még ez is...