Bemutatta legújabb összehajtható okostelefonjait a Samsung

Samsung Galaxy ZA Samsung Electronics bemutatta legújabb összehajtható okostelefonjait.

A világ legnagyobb okostelefon-gyártója 2019-ben úttörő szerepet játszott az összehajtható okostelefonok szegmensében, úgy gondolták, hogy ez a kategória vonzó lesz azoknak a fogyasztóknak, akik nagyobb képernyőt keresnek a tartalomfogyasztásához, úgy, hogy a telefonjuk mérete ne növekedjen. E két egymást kizárónak látszó igényt elégítik ki az összecsukható készülékek.

A Counterpoint kutatócég szerint az összecsukható telefonok továbbra is csak egy apró piaci rést fednek le, nem csoda, hogy a globális prémium okostelefon-piac öt százalékát képviselik. Igaz a szegmens gyorsan nő, 2019-ben mindössze 0,3 százalékot tett ki a kategória. Iparági elemzők szerint a szegmensben vezető Samsung, az első negyedévben 63 százalékos piaci részesedéssel, agresszív árazási tervvel és gyorsabb bevezetéssel szeretné felgyorsítani a növekedési pályát.

A cég új készülékének, a Galaxy Z Flip5 ára 999,99 dollár, a Galaxy Z Fold5 pedig 1799,99 dollártól indult az Egyesült Államokban, ami megegyezik az elmúlt két év modelljei bevezetési áraival. Mindkét modell a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletét használja.

A legújabb modellek bemutatására hetekkel korábban kerül sor, mint tavaly – az elemzők szerint azért, hogy a következő iPhone-kiadás előtt hosszabb ideig tarthassák rivaldafényben a telefonokat. „A verseny elkerülhetetlen az Apple iPhone 15 sorozatával. Az összehajtható termékek fogyasztói a korai alkalmazóktól az általános felhasználókig terjednek, különösen Kínában és Nyugat-Európában” – mondta Jene Park, a Counterpoint vezető elemzője. Hozzátette, hogy az összecsukható kijelzők és zsanérok gyártásának drága gyártástechnológiája miatt az összehajtható telefonok jelentősen drágábbak, mint általában az okostelefonok, ezért a készülékek ára a legnagyobb akadály a vásárlók számára.

A Counterpoint adatai szerint 2023-ban a globális összecsukható okostelefon-eladások darabszáma eléri a 19 milliót, ami körülbelül 45 százalékkal több, mint 2022-ben eladott 13,1 millió készülék. Tavaly az Apple 75 százalékos részesedéssel rendelkezett a hatszáz dolláros vagy afeletti prémium okostelefonok piacán, szemben a Samsung 16 százalékával. A Samsung új összehajtható telefonjai augusztus 11-től lesznek elérhetők bizonyos piacokon — számolt be a Reuters.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A tongai vulkánkitörés megnövelte a Föld elektromos töltöttségi szintjét

csü júl 27 , 2023
A Hunga Tonga-vulkán tavaly januári kitörése következtében kétszer is jelentősen megnövekedett a Föld elektromos töltöttségi szintje – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet (FI) munkatársainak vezetésével. Az FI Légkörfizika kutatási egységének munkatársai a vulkáni felhő kiemelkedő elektromos aktivitásának újabb nem mindennapi következményére derítettek fényt. A nemzetközi […]
Tonga vulkánkitörés

És még ez is...