Kénytelen volt megváltoztatni az adatvédelmi politikáját az AVG

moneyAz AVG Antivirus készítője az AVG Technologies frissítette az adatvédelmi politikáját, és a módosított dokumentumokban a cég elismeri, hogy pénzért adja el az ingyenes termékei által begyűjtött nem személyes jellegű információkat. Ezekbe a „nem személyes adatokba” beletartozik többek között az eszköz márkája, nyelve, és a felhasználó által használt alkalmazások. A cég hajthatatlan azzal kapcsolatban, hogy nem adnak el olyan információt, amelyek azonosításra alkalmasak lehetnek, és az adatokat névtelenül gyűjtik be, majd anélkül tárolják hogy bármilyen kapcsolat lenne a felhasználóval.

A frissített politika szerint az adatgyűjtés mellett sütiket használhatnak, hogy kövessék a felhasználó kereséseit, a weboldalakon való tevékenységeit, alkalmazásait, és egyéb telepített termékeit. Ezeket az adatokat „névtelen profilok” létrehozására használhatják, vagy statisztikai információkat készíthetnek, melyeket harmadik félnek adhatnak el. Az új szabályok október 15-től érvényesek, a felhasználónak lehetősége lesz kikapcsolni az adatszolgáltatást — írja a tech.cert-hungary.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Belépett a széles formátumú nyomtatási piacra az OKI

csü okt 29 , 2015
Az OKI Data Corporation felvásárolta a Seiko Instruments Inc. (SII) leányvállalatát, a széles formátumú nyomtatásra specializálódott Seiko I Infotech Inc.-t. Az így létrehozott, egy milliárd jen tőkével rendelkező és 236 alkalmazottat foglalkoztató OKI Data Infotech Corporation az OKI Group tagjaként kezdte meg működését októberben. A jelenleg az SII által értékesített, […]

És még ez is...