Nyílt forráskódú böngésző az Ericssontól

webAz Ericsson Research bejelentette, hogy ingyenesen, nyílt forráskóddal adja ki, a szerényen csak Bowsernek elnevezett webböngészőt és az alapjául szolgáló OpenWebRTC keretrendszert. Az Ericsson több választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot szeretne biztosítani a fejlesztők számára, ezáltal felgyorsítva az innovációt a WebRTC közösségben. A WebRTC rendkívül egyszerű módot kínál valós idejű hang-, video- és adatátviteli alkalmazások fejlesztésére. A World Wide Web Consortium (W3C) és az Internet Engineering Task Force (IETF) szervezetekben szabványosítás alatt álló API-kból és protokollokból áll.

Az OpenWebRTC arra a meggyőződésre épül, hogy a WebRTC szabvány túllép a szokásos böngészőkörnyezeten, és a natív alkalmazások is a WebRTC ökoszisztéma fontos részévé válnak, ugyanazokat a protokollokat és API-kat használva. Ez különösen a mobilplatformok esetében fontos, ahol a natív alkalmazásokat gyakran előnyben részesítik a webalkalmazásokkal szemben. A böngésző az Apple App Store-ból is ingyenesen letölthető lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internet Hungary: "szikrázó" hangulat

ked okt 21 , 2014
Rekordszámú, több mint 1400 látogatóval, 320 előadóval – köztük rekordszámú külföldi szakemberrel – 17 szekcióval, “szikrázó” hangulatban és több mint kétszáz előadással zajlott hazánk legnagyobb digitális összeröffenése, az Internet Hungary. Az október 14-15-én megrendezett, idén tizenötéves konferencia a legforróbb hazai és nemzetközi tech illetve netes trendeket szedte ízekre. Szó volt többek […]
taps

Friss, ropogós