Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XIII.

szamok

  • A Kaspersky Lab harmadik negyedévet elemző jelentése szerint több, mint egymilliárd rosszindulatú támadást blokkoltak a Kaspersky megoldásai számítógépeken és mobil eszközökön – 33,1 százalékkal többet, mint az előző negyedévben.
  • Jelenlegi kutatások alapján a szélessávra csatlakozni képes eszközök száma világszinten háztartásonként átlagosan 5.7-re tehető – közölte a hálózati eszközöket gyártó ZyXEL.
  • 2020-ig a világ hat éven felüli lakosságának 90 százaléka rendelkezik majd mobiltelefonnal, az okostelefon előfizetések száma pedig várhatóan a 6,1 milliárdot is el fogja érni — áll az Ericsson friss mobilitási jelentésében.
  • Tudta, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felmérése szerint a vállalkozások húsz százaléka szerint a piacfelosztással megvalósuló kartell nem jogsértő?
  • Az eNET piackutató júniusi felmérése szerint az idén már 3,4 millióan vásároltak a világhálón Magyarországon, a rendszeresen netezők fele pedig legalább negyedévente vesz valamit az interneten.
  • Az IDC elemzőinek becslése szerint naponta 108 milliárd munkahelyi e-mail kel útra, és a beérkező e-mailek egy átlagos vállalati dolgozónak óránként 36-szor vonják el a figyelmét.
  • Az Invitel felmérése szerint a postai úton feladott üdvözlőkártyákat még mindig sokan használják, de egyre nagyobb teret nyernek a modernebb eszközök is. Papíralapú képeslapot a megkérdezettek 40 százaléka küld, míg az e-mailt közel 20 százalékuk, az sms-t pedig több mint 30 százalékuk veszi igénybe a karácsonyi üdvözletek elküldéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A neten ismerkedett a pedofilgyanús bűnöző

ked nov 25 , 2014
A 26 éves V. Á., veszprémi lakos ellen szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, aki az interneten ismerkedett meg a gyermekkel. A még csak 11 éves sármelléki kislány több internetes oldalon, idősebb férfiakkal ismerkedett meg, akikkel személyesen ugyan nem találkozott, azonban webkamerán keresztül meztelenre vetkőzött […]
bilincs