Stresszt, félelmet és pánikrohamot is átélhet az internetes zaklatás elszenvedője

Stresszt, félelmet, sőt pánikrohamot is átélhet a nő, akit a közösségi oldalakon zaklatnak – áll az Amnesty International friss kutatásában.

“Az áldozatok stresszről, félelemről, pánikrohamokról számoltak be, sokaknak csökkent az önbizalma, romlott az önértékelése. A zaklatás vagy fenyegetés után az áldozatok hajlottak az öncenzúrára, ami közvetlenül fenyegeti a szabad véleménynyilvánítás jogát” – olvasható a jelentésben. A válaszadók nagyjából egynegyede (23 százaléka) élt át legalább egy alkalommal zaklatást a közösségi médiában, a legmagasabb arányban (33 százalék) az amerikai, a legalacsonyabb arányban (16 százalék) az olasz nők számoltak be zaklatásról. Aggasztó a kutatók szerint, hogy az érintettek 41 százaléka érezte legalább egyszer, hogy az online zaklatás fizikai fenyegetést jelent.

Az érintettek 61 százaléka számolt be arról, hogy az internetes fenyegetés után csökkent az önértékelése és az önbizalma, több mint fele (55 százalék) pedig arról, hogy az online zaklatás vagy visszaélés után stresszt, félelmet vagy pánikrohamot élt át, 63 százalékuk alvászavarral küzdött. Az online zaklatáson átesett nők több mint fele (56 százalék) úgy érezte, az esemény után sokáig nem volt képes koncentrálni. Az érintettek több mint háromnegyede (76 százalék) számolt be viselkedése megváltozásáról: 32 százalékuk a továbbiakban nem nyilvánított véleményt bizonyos témákról, 24 százalékok kezdett aggódni a családja biztonsága miatt.

A megkérdezettek “jelentősen nagyobb része” ítélte az állami szabályozást inkább elégtelennek, mint megfelelőnek minden országban, ahol a kutatás folyt. A résztvevőknek csupán 18 százaléka értékelte a közösségi oldalak üzemeltetőinek reakcióit teljesen kielégítőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Továbbfejlesztik a Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatást

pén nov 24 , 2017
 Továbbfejlesztik a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) által elindított Kontakt jelnyelvi videó-tolmácsszolgáltatást – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és a Sinosz elnöke. Czibere Károly közölte, áprilisban hirdetett meg a kormány egy négymilliárd forintos keretösszegű pályázatot a Országos Fogyatékosságügyi Tanács […]
okostelefon

És még ez is...