Novemberben a 2,55 millió vezetékes előfizetés volt Magyarországon

routerTavaly novemberben a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 787 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései novemberben 1086 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 436 ezer előfizetés volt a hónap végén. A vizsgált időszakban az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,550 millió volt.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 36,1 százalék, második helyen a UPC áll, részesedése 21,9 százalék, a harmadik a sorban a Digi 14,7 százalékos részesedéssel, negyedik helyen pedig az Invitel található 9,5 százalékkal. Ezen kívül több száz kisebb szolgáltató szolgáltat a piacon, amelyek piaci részesedése összesen 17,8 százalékot tesz ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nikon: a SnapBridge a fotósok álma

csü jan 7 , 2016
A Nikon kitörő, már-már mámoros örömmel jelenti be a Bluetooth Low Energy technológiát alkalmazó SnapBridge bevezetését – az újítás folyamatosan rendelkezésre álló vezeték nélküli csatlakozást kínál az intelligens eszközökhöz. A Bluetooth-technológián alapuló SnapBridge-csatlakozás zökkenőmentes, energiatakarékos üzemelést, és számtalan kényelmes, összekapcsolt szolgáltatást nyújt a fotósok számára. A SnapBridge a Bluetooth Low […]