Nőtt a DIGI árbevétele tavaly Magyarországon

DigiMobilNövelte árbevételét a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. tavaly Magyarországon, 52 milliárd forintról 55 milliárd forintra, és a csoportszintű árbevétel is bővült – közölte a társaság.

A csoport összes árbevétele több mint nyolc százalékkal 1,28 milliárd euróra emelkedett, a 2019-es 1,186 milliárd euróról. Az euróban kifejezett bevételek minden piacon emelkedtek, a magyart kivéve. A legnagyobb növekedést Spanyolországban érték el, ahol 41,8 százalékkal 193 millió euróról 274 millió euróra nőtt az árbevétel, Romániában 753,4 millió euróról 785 millióra nőttek a bevételek. Magyarországon euróban nyolc százalékkal 199,6 millió euróra csökkent az árbevétel az árfolyamhatás miatt, mivel az euró forintárfolyama tavaly átlagosan 7,9 százalékkal emelkedett. A magyar mobil előfizetések 74,7 százalékkal 173 ezerre nőttek. A távközlési vállalat csoportszintű profitja 2020-ban 7,8 millió euró volt. A társaság előzetes, nem auditált éves pénzügyi eredményei alapján 2020-ban a csoportszintű kiigazított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 7,5 százalékkal 480 millió euróra nőtt az előző évhez képest. Magyarországon a nyilvános cégadatok szerint a cég 14,3 milliárd forint veszteséget mutatott ki, míg 2019-ben tízmilliárd forint volt a veszteség. Itt tavaly közel 2400 dolgozót foglalkoztattak. A DIGI Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, jelentős szerepet tölt be másodikként a kábeltelevízió piacon 28,3 százalékos, a vezetékes internet szegmensben 22,6 százalékos piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatásban 22,1 százalékot ért el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2021 márciusi adatai alapján.

Márciusi bejelentés szerint előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorcium tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek a megvásárlásáról. Így a 4iG tulajdonába kerülhet a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. A tervezett tranzakció a társaságok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően szeptember végéig zárulhat – közölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A közép-felsőkategória a nyerő, avagy így vásárolunk tévét V.

csü jún 10 , 2021
Az Euronics összegyűjtötte a magyar vásárlók legjellemzőbb kérdéseit és választási szempontjait. Sorozatunk végére kiderül, hogy érdemes-e drága tévét vásárolni. Stummer Attila, az Euronics hálózatfejlesztési és oktatási vezetője szerint a legjobb választás egy közép-felsőkategóriás készülék vásárlása. Ugyanis egy olcsóbb készülék esetén jóval kevesebb tudást kapunk, illetve előfordulhat, hogy egy kifutó, elavult […]
televízió