NMHH: elkészült a hálózatsemlegességről szóló első éves jelentés

Az Európai Unió előírásainak megfelelően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elkészítette a hálózatsemlegességről szóló éves jelentését.

A szabályozás életbe lépése utáni első évben a hatóság háromszor indított eljárást. Az NMHH a korlátlan online videostreamingre, a legnépszerűbb közösségi oldalak és üzenetküldő alkalmazások korlátlan elérésére, valamint a korlátlan zenei streamingcsomagokra vonatkozó ajánlatoknál talált jogsértéseket, megállapítva, hogy a vizsgált kereskedelmi gyakorlatok sértik a hálózatsemlegességre vonatkozó szabályokat, mert azok megkülönböztetésen alapuló forgalomszabályozási intézkedések. Az NMHH ezért megtiltotta a jogszerűtlen magatartást és kötelezte a szolgáltatókat az egyes internetes forgalmak közötti jogszerűtlen különbségtétel megszüntetésére. A döntések miatt az érintett szolgáltatók jogorvoslatot kértek, amely még nem zárult le. Az NMHH jelentése azt is megállapítja, hogy a vizsgálatok nem tártak fel olyan körülményeket, amelyek a rendelkezésre álló szankcióktól eltérő, további speciális szankció bevezetését indokolnák – olvasható a közleményben.

A magyar hatóság nem tapasztalta a végfelhasználói jogok korlátozását, így nem tárt fel jogsértést az előfizetők saját berendezéseinek használati feltételeivel összefüggésben. A vizsgált időszakban már nem alkalmazták az úgynevezett tethering (ez teszi lehetővé, hogy a telefonon, tableten keresztül létesített internetkapcsolatot más eszközzel, például laptoppal is megosszák) tiltását, és a hatósághoz sem érkezett panasz a hálózatsemlegességgel kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Oracle ezer értékesítőt vesz fel

hét júl 24 , 2017
Az Oracle ezer új nyitott pozíciót jelentett be Európa, a Közép-Kelet és Afrika térségeiben. A társaság olyan ambiciózus, a digitális megoldások iránt nyitott értékesítési munkatársakat keres, akik képesek az Oracle felhőszolgáltatási üzletágának növekedését hatékonyan támogatni. A társaság különféle területekről – HR, marketing, pénzügy, toborzás, beszerzési lánc menedzsment, értékesítés – érkező […]

Friss, ropogós