NMHH: nyáron kerülhet a szakma elé a 700 megahertzes frekvencia tartomány átállási ütemterve

Aranyosné Börcs Janka

A tervek szerint még idén nyáron a szakma elé terjeszti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a műsorszórás számára 2020-ban megszűnő 700 megahertzes frekvencia sáv vezeték nélküli szélessávú hasznosításának ütemtervét – mondta az NMHH főigazgatója.

Aranyosné Börcs Janka emlékeztetett, hogy az Európai Parlament és az Európai Tanács is elfogadta azt a javaslatot, hogy a 694 megahertz és 790 megahertz közötti sáv – hasonlóan a 800-as tartományhoz – is a mobilszolgáltatók használják. Ehhez minden tagállamnak el kell készítenie saját ütemtervét. Az NMHH már dolgozik ezen – mondta. A földfelszíni televiziózás rendelkezésre álló frekvenciasáv csökkenése nem feltétlenül jelenti a kisugárzott adások számának csökkenését, mivel vannak olyan technológiák, mint a DVB-T2, amelyek lehetővé teszik, hogy ugyanazon sávszélességen több adás is elérhető legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Zsarolóvírus: egy orosz szenátor szerint kiberterrorista támadás történt

ked máj 23 , 2017
A kiberterrorizmus megnyilvánulásának nevezte a több tucat országban a WannaCry rosszindulatú programmal pénteken elkövetett támadást Franc Klincevics, az orosz parlament felsőháza védelmi bizottságának első elnökhelyettese. Klincevics úgy vélekedett, hogy ilyen tömeges, és feltehetően egy központból végrehajtott, vagy egymással összefüggésben álló hackertámadásokra még nem volt példa. A Kaspersky Lab orosz számítógépes […]
vírus