Németország UBER-barát lesz

7

car2goNémetországban törvényt hoznak a közösségi autómegosztó szolgáltatások támogatásáról, a szövetségi kormány tervezete alapján a szolgáltatók kiváltságokat kaphatnak – írta a Handelsblatt című üzleti lap. A városi közösségi autómegosztó szolgáltatások felhasználóinak száma egyre gyorsuló ütemben emelkedik Németországban, a piacon tevékenykedő cégek érdekképviseletének (Carsharing Verband) adatai szerint tavaly már 1,26 millióan voltak, ami 25 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A négy vezető szolgáltató – Car2Go, DrieNow, Flinkster, Cambio – tavaly nagyjából 12 ezer autót üzemeltetett, valamennyi szolgáltatót együttvéve pedig 15 400 autómegosztós kocsi futott a német utakon. Ez a szám 2020-ig évente rendre 11 és 19 százalék közötti mértékben emelkedhet.

A tartományi kormányoknak és gazdasági érdekképviseleteknek véleményezésre szerdán megküldött tervezet szerint az autómegosztók kiváltságokat kaphatnának, elsősorban ingyenes vagy csökkentett díjazású parkolási lehetőséget. Ugyanakkor feltételekhez kötnék a szolgáltatást, a javaslat alapján egyebek között elő kell írni, hogy árkedvezmény jár a tömegközlekedési bérlettel rendelkező felhasználóknak, a hagyományos meghajtású autók esetében pedig meg kell szabni, hogy 2018-ra 95 grammra kell csökkenteni a kilométerenkénti átlagos szén-dioxid-kibocsátást. A tervek szerint a törvény 2017 júliusában lép életbe.

7 thoughts on “Németország UBER-barát lesz

 1. Az ubert azért nevezik – jobb híján? jobb híján 2+2 az 3?? – sokan közösségi megosztásnak mert alaposan félre vannak tájékoztatva, amiben nagy részük van a megfizetett vagy tévesen értelmező újságíróknak.

  A téves értelmezésnek és a csúsztatásnak kiváló példája ez a cikk, a cikk szövegében már egyszer sem hangzik el az uber. Nem is hangozhat, hisz a szabályozásnak abszolút semmi köze az uberhez, sőt ő ennek az egyik nagy ellenfele – bár nagyon szeretne ebben a szerepben tetszelegni a világ elött.

  Ennek ellenére a cikk címe: Németország Uber-barát lesz

  Nem voltam rest és beleolvastam a minuszos.hu saját maga által felállított hozzáállási és szabályozási irányvonalba, ez a moderálunk aloldalon olvasható el.

  Csak egy mondat innen: "Reklámok, hirdetések és szervezett kampányok, politikai propagandaakciók számára nem biztosítunk teret."
  Elképzelhető, hogy rosszul értelmezem én ezt a mondatot?

 2. Köszönöm a válaszát, nem érzem kimerítőnek. Egyrészt -és ezt most nem kötekedésből írom- nem kell itt senkinek sem magyarázkodnia, pláne nem a kedves olvasónak. Nem is ezt vártuk, hanem magyarázatot – ugye ez a két szó még ha hasonlít is egymásra közel sem ugyanazt jelenti. Egyébként abban igaza van, az Ön definíciója szerint az UBER-nek semmi köze a cikkhez. Más kérdés, hogy jobb híján az UBER-t is sokan nevezik a közösségi alapon szerveződő, úgynevezett sharing economy iskolapéldájának. Még ha igazán nem is az…
  Barátsággal:
  -szerk-

 3. Nagyon szívesen, bár a magyarázkodás itt most nem az én dolgom lenne.
  A közösségi autómegosztás az mikor a közösség tagjai közösen használnak egy autót a fenntartási költséget egymással megosztva.
  Most hogy én ezt tiszteségesen megválaszoltam nekem is jár a régóta áhított válasz.
  Tehát, mi köze ennek az uberhez?

 4. Tessék szíves lenni elmagyarázni, mert hajlott korunk ellenére örömmel tanulunk annak ellenére, hogy két diplománk van!

 5. Az előző hozzászólásom valahogy eltűnt, nekifutok újra. Finomítok rajta, hátha túl durvának ítélte valaki, mert számomra a kérdésemre adott válasz a lényeg amit kíváncsian várok.

  Tehát kedves cikkíró áruld el nekem, honnan jött a fejedbe a gondolat, hogy ezt a hírt párosítsd és egybemosd az uberrel? Ráadásul igy, a cikk címében nagybetűkkel, utána pedig egy szó sem esik az uberől, sem a cikkedben, sem abban a szabályozásban amiről a cikket írod.
  Tehát hogy jött ide az uber?

 6. Kedves cikkíró áruld el nekem, honnan jött a fejedbe a gondolat, hogy ezt a hírt párosítsd és egybemosd az uberrel? Ráadásul igy, a cikk címében nagybetűkkel, utána pedig egy szó sem esik az uberől, sem a cikkedben, sem az abban a szabályozásban amiről a cikket írod.
  Tehát hogy jött ide az uber?
  Magyarországon csak a kétdiplomások értik mi az uber és a közösségi autómegosztás között a különbség, az egydiplomások még mindig nem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Most aztán semmi cicó: frissítened kell az iPhone-odat

hét aug 29 , 2016
Egy izraeli fejlesztésű kémprogrammal, egy biztonsági rést kihasználva, megpróbálták feltörni egy arab emberi jogi aktivista telefonját. Az Apple telefongyártó társaság a biztonsági rés megszüntetése után mobiltelefonjaik operációs rendszerének frissítésére kéri ügyfeleit. A kémprogramot az izraeli hadsereg elit – 8200-as – hírszerző egységétől leszerelt veteránok alkották meg a Tel-Aviv mellett, Hercliai […]
iPhone

És még ez is...