A Teradyne felvásárolja a Mobile Industrial Robots-ot

Az amerikai Teradyne 121 millió euróért felvásárolja a dán a Mobile Industrial Robots (MiR) vállalatot, amely az együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) vezető beszállítója ipari alkalmazások számára.

A felvásárlásról a két cég részvényesei a napokban döntöttek. Az összeg további 101 millió euróval emelkedhet bizonyos kitűzött célok 2020-ig történő teljesítése esetén – áll a két cég közös közleményében. Az AMR-piac a professzionális robotikai szolgáltatóipar megközelítőleg 1,1 milliárd dolláros, “logisztikai rendszerek” szegmensébe tartozik. A MiR 2017-ben nyereséges volt 12 millió dolláros éves bevételével, ami több mint a triplája az egy évvel korábbinak. 2018 első negyedévében 5 millió dollárért értékesítettek.

A Teradyne az automatikus tesztelő és ipari berendezések vezető beszállítója. A Teradyne Automata Teszt Berendezés (ATE) félvezetők, vezeték nélküli termékek, adattároló és komplex elektronikus rendszerek tesztelését végzi fogyasztók, valamint kommunikációs, ipari és állami ügyfelek számára. Az Ipari Automatizációs termékei részét képezik az együttműködő robotok, melyeket gyártással és könnyűiparral foglalkozó ügyfelek alkalmaznak világszerte a minőség és a gyártási hatékonyság növelésének érdekében. Tavaly a Teradyne bevétele 2,14 milliárd dollár volt, jelenleg mintegy 4500 embert alkalmaz globálisan.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.