Szijjártó megvilágosodott

Szijjarto-PeterÚj, kutatásra-fejlesztésre, innovációra épülő fázisba kell léptetni a magyar gazdaság növekedését, a kreativitásra és a szellemi tőkére kell építeni. Ez jó kiindulási alap a gazdaság következő fejlődési szakaszának megteremtéséhez – mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. (Úgy persze nehezebb, hogy előbb padlóra küldjük a közoktatást, a felsőoktatást pedig kivéreztetjük… mondjuk innen tényleg szép feladat felállni. A -szerk- megj.) Szijjártó Péter szerint meg kell győzni a befektetőket, hogy a digitális, a kutatás-fejlesztési beruházásoknak itt van a legjobb helye.

A miniszter kifejtette: a jövőben is az autóiparra akarják alapozni a magyar gazdaság növekedését, „nem lehet sutba vágni az elmúlt évek eredményeit”, az autóipar továbbra is húzóágazat marad, de nem abban a formában, mint korábban. A cél az, hogy minél több autóipari vállalat kutatás-fejlesztési központja helyszíneként Magyarországot válassza – magyarázta. Megjegyezte, a jövőben a két fő irány az elektromobilitás és az önjáró, önvezető autók világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Samsung játékélményt kínál

sze júl 13 , 2016
A Samsung Electronics a világ egyik legnagyobb gamer eseményén, az Electronic Entertainment Expo (E3) konferencián mutatja be legújabb technológiáit, amelyek olyan élményt nyújtanak az izgalmat kereső játékosoknak, hogy csak na. A kiállított technológiák között lesz a Vulkan API. A Vulkan API-val felszerelt Galaxy S7 készülék lenyűgöző grafikát és kiváló minőségű […]
Samsung

És még ez is...