Netes zaklatás: némi törődés a gyerekkel védelmet nyújthat

Köszönhetően az online közösségi oldalak (Facebook, Instagram, Twitter) növekvő népszerűségének, életünk online és offline részei egyre inkább összefonódnak. Ebből következik, hogy mára a zaklatás nem fejeződik be a játszótér vagy az iskola elhagyásával. A Kaspersky Lab kutatása szerint a szülők közel negyede érzi úgy (22 százalék), hogy nem tudja figyelemmel kísérni gyermeke online tevékenységét, és közel a fele (48 százalék) aggódik amiatt, hogy gyermeke kiberzaklatással szembesülhet.

Csakúgy, mint a gyermekek önvédelemre való tanítása, az sem kevésbé elhanyagolható, hogy megtanítsuk nekik a technológia felelősségteljes használatát. David Emm, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója szerint: „a gyermekek empatikus érzékét fejleszteni kell az internetes kommunikáció során csakúgy, mint a az életben. Ez pedig csökkentheti annak a valószínűségét, hogy részt vegyenek számítógépes bűnözésben vagy internetes zaklatásban. Továbbá az is fontos, hogy már a korai éveikben megértsék, néhány online tevékenység is lehetséges veszélyforrást jelenthet.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többet netezünk

pén jún 5 , 2015
Az eNET 2015. április vége és május eleje között végzett online kutatása alapján a rendszeresen internetező nagyvárosiak több mint fele, a kisebb településeken élőknek viszont csupán 41 százaléka használja több mint tíz éve a netet. Mára azonban a két csoport internethasználatának gyakorisága kiegyenlítettebbé vált: jelenleg a felnőtt magyar netezők 87 […]
internet