Uber: az innováció blokkolása nem jó irány

1

Fekete-Zoltan-UberA személyszállítás területén XXI. századi szabályozási keretrendszert kell alkotni, amely kifejezetten támogatja az innovációt, a fogyasztót állítja a középpontba, és illeszkedik az okostelefonok korszakához – mondta az Uber magyarországi operatív vezetője hétfőn Budapesten. Fekete Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) épülete előtt tartott sajtótájékoztatón az Uber honlapjának blokkolását is lehetővé tévő törvényjavaslatra utalva kifejtette: világszerte 415 városban működik az Uber, sehol nem blokkolják. Az innováció blokkolása nem lehet jó irány – szögezte le.

Fekete szerint körülbelül 150 ezer magyar felhasználója van az Ubernek, velük szemben áll az a “150 hangoskodó taxis”, akik hétről-hétre próbálják sakkban tartani Budapestet. Ismertetése szerint minden olyan sofőrnek, aki az Uber rendszerét használja, vállalkozói adószámmal kell rendelkeznie, valamint február vége óta minden egyes budapesti uberes út után elektronikus számlát állítanak ki, ami tartalmilag és formailag is megfelel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előírásainak. A sofőrök személyszállítói engedélyekkel rendelkeznek, amelyet – akárcsak a taxisok esetében – a közlekedési hatóság állít ki – jegyezte meg.

One thought on “Uber: az innováció blokkolása nem jó irány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az anyja! Itt a Shared Heartbeats app

ked máj 10 , 2016
Minden gyermek születésekor létrejön egy új, erős kapcsolat, egy megnyugtató hang azonban eltávolodik . A születés előtti hónapokat a gyermek számára az anyja szívverése határozza meg. A folyamatosan pulzáló hang megnyugtató hatására elengedhetetlen a méhen belüli fejlődéshez. Ezen alapszik az az új applikáció, amelyet a Magyar Telekom és az Isobar […]

Friss, ropogós