Zöld út az EE mobilszolgáltató felvásárlásának

euroA brit távközlési felügyelet engedélyével megvalósulhat az EE mobilszolgáltató eladása a brit BT Group távközlési vállalatnak — írja az MTI. A brit távközlési piaci felügyelet, a British Competition and Markets Authority (CMA) nem emelt kifogást a német Deutsche Telekom AG és a francia Orange S.A. távközlési vállalatok brit leányvállalata, az EE eladásával szemben a BT Group Plc.-nek. A tranzakció így a három érintett fél szándékai szerint 2016 január végén lezárulhat.

Az EE a brit lakosság 93 százalékát fedi le G4 szolgáltatással és 31 millió ügyfelet szolgál ki mobil, vezetékes és egyéb nagykereskedelmi termékcsomagjaival. A BT Group a vezetékes piacon vezető szolgáltató, a szélessávú internet piacon pedig 32 százalékos részesedéssel rendelkezik. Az EE vállalatban lévő 50 százalékos pakettjéért cserébe a Deutsche Telekom 12 százalékos tulajdonrészre tesz szert a BT Groupban és egy taggal képviselteti magát a felügyelő bizottságban. Az EE átvételi tervének 2015 februári bejelentése óta a BT részvénye tíz százalékkal erősödött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagy boldogság nem lehet az Intelnél

szo jan 16 , 2016
Rekordbevétel mellett csökkent a tavalyi negyedik negyedévben az Intel üzemi eredménye és nyeresége — derül ki az intel negyedéves jelentéséből. Az Intel a tavalyi negyedik negyedévben 14,9 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál egy százalékkal magasabb, rekordösszegű bevétel mellett 4,3 milliárd dollár üzemi eredményt és 3,6 milliárd dollár nettó nyereséget […]
Intel

És még ez is...