Ősztől vége a nagy internetes cégek adóelkerülésének

1

Deutsch-TamasŐsszel kerülhet a brüsszeli döntéshozók asztalára a visegrádi négyek (V4) javaslata a nagy nemzetközi internetes cégek adóelkerülésének megszüntetéséről — mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jóléti Program miniszterelnöki biztosa. Az európai parlamenti képviselő arról beszélt, az unióban eddig csak “szócséplés” volt az ügyben, most már “végre cselekedni kell“, mert ezek a vállalkozások eurómilliárdokat vagy -tízmilliárdokat nem fizetnek így be, miközben az infokommunikációs hálózatok fejlesztéséhez sem járulnak hozzá. A mindennapokban Facebook– vagy Google-adóként emlegetett közteherrel kapcsolatban azt a példát hozta Deutsch, hogy a legtöbb tagállamban fizetni kell az autópálya-használatért, ahogy magáncégek is használhatják a vasúti pályát, de nem ingyen.

One thought on “Ősztől vége a nagy internetes cégek adóelkerülésének

  1. küldjön egy magvas twitter üzenetet erről Junckernek, ő úgyis adószakértő. pl: Ha már nagyon tele a zsebed Klodikám, csepegtessenek már abból a googlenyi maniból nekünk is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alkalmazásdömping a Gear S2 okosórához

sze márc 23 , 2016
A Gear S2 okosóra tavaly szeptemberi bemutatása óta mintegy megnégyszereződött a kifejezetten a Samsung Gear S2 kerek kialakításához és UX felületéhez tervezett alkalmazások száma. Az okosóra felhasználói egyetlen csuklómozdulattal szervezhetik az életüket, a világ legjelentősebb utazási, fitnesz és egészségmegőrző alkalmazásaihoz való hozzáféréssel pedig megtapasztalhatják az összekapcsolt eszközök nyújtotta valódi élményt. […]
Samsung