Akire büszkék a BÉT-nél: díjazták az OXO Technologies-t

Oszkó Péter, az OXO Technologies igazgatósági elnökeAz OXO Technologies Holding Nyrt. a „BÉT Xtend különdíjat” kapott a Budapesti Értéktőzsdétől.

Az OXO Technologies nyerte el a „BÉT Xtend különdíjat”. A hazai pénzügyi- és tőkepiaci világ egyik legrangosabb eseményén idén 25 kategóriában díjazták a szakma kiemelkedő alakjait. A győztesek kiválasztásáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntött. A díjat a társaság igazgatóságának elnöke, Oszkó Péter vette át.

Az OXO Technologies értékpapírjai 2021 szeptembere óta elérhetők a befektetők számára a BÉT Xtend piacon, ezzel elsőként kerültek a hazai nyilvános piacra innovatív technológiai vállalkozások teljes portfólióját megjelenítő papírok. Az elmúlt években a cég azon fáradozott, hogy a hazai és régiós innovációk nemzetközi növekedési lehetőségei egyre szélesebb és sikeresebb portfólióban jelenjenek meg a részvényeikben. Ennek érdekében a cég 2023-tól euró-alapú működésre állt, s a már 2022-ben is nyereséges gazdálkodást tovább folytatva, 2023 első felében is tovább növekvő nyereségről számolt be.

Mindezek eredményeképp, miközben az OXO Technologies az Xtend piacra lépése során végrehajtott tőkeemelése önmagában meghaladta az 1,2 milliárd forintot és intézményi befektetők mind abban, mind a későbbi tőkeemelési körökben is részt vettek, mostanra a Társaság a portfóliója aktuális értékét mutató nettó eszközértékét forintban kifejezve hatmilliárd forint fölé növelte. Ez a 2021-es tőzsdei bevezetéskor fennálló saját tőke mintegy duplázódását jelenti, ma már stabilan nyereséges működés mellett. A cégcsoport tervei között szerepel a standard piaci bevezetés az év végéig, illetve a következő években egy másik európai tőzsdén dual listing elindítása.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Öt év, és versenytársat kap az emberiség

hét márc 4 , 2024
ShareTweetPinShareJensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója szerint az általános mesterséges intelligencia (Artificial General Intelligence – AGI) már öt éven belül rászakadhat az emberiségre. Huang, aki a világ vezető mesterséges intelligencia chipek gyártóját vezeti, a Stanford Egyetemen tartott fórumon egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy nagyjából öt év múlva elérik a Szilícium-völgy egyik […]
Jensen Huang, Nvidia

És még ez is...