Uber: iránymutatást várunk Brüsszeltől

uberTíz képviselőtársával együtt írásos nyilatkozattal fordult az Európai Bizottsághoz Ujhelyi István európai parlamenti (EP) képviselő politikai iránymutatást kérve a brüsszeli testülettől az Uberhez hasonló cégek, az úgynevezett “sharing economy“, a megosztáson alapuló közösségi gazdaság szabályozásában. A politikus hivatala tudatta, hogy Ujhelyi kezdeményezéséhez szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és jobbközép néppárti, francia, olasz, román, spanyol és horvát képviselők is csatlakoztak. Ujhelyi rámutat, hogy a “sharing economy”, egyelőre jórészt szabályozatlan, viszont egyre növekvő, a friss adatok tanúsága szerint 110 milliárd dolláros forgalmat bonyolító szektor — írja az MTI.

“A közösségi gazdaság egyre növekvő szereplői a teljesen új szemléletükkel gyökeresen alakították át mind a szállásadási, mind a közlekedési iparágakat. Ez az új gazdasági modell kétségtelenül lehetővé teszi a már meglévő erőforrások jobb kihasználását, támogatja a piaci versenyt, valamint egyfajta kiegészítő bevételt biztosít a szolgáltatást nyújtóknak. Ezzel szemben viszont nehéz helyzetbe hozza a hagyományos szereplőket, valamint további kérdéseket vet fel olyan területeken, mint például az adózás vagy a fogyasztóvédelem. Az Európai Bizottságnak olyan, lehetőleg egységes megoldást kell találnia, amely egyszerre veszi figyelembe a szolgáltatók és az iparági szereplők érdekeit is” — fogalmazott Ujhelyi, az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre június végére jó lesz

pén ápr 24 , 2015
Az idén június végén, az eredetileg vállalt határidőre lezárulhat az európai uniós forrásból finanszírozott Központosított Kormányzati Informatikai Rendszer kiterjesztése (KKIR2) projekt – jelentette be Dömötör Csaba, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. igazgatója. A 8,3 milliárd forint összköltségvetésű, száz százalékban az Európai Unió által támogatott projekt készültsége most még csak […]
Forint