Holnaptól tobzódhatunk a digtális jólétben

Január 1-jével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, és ezzel egyhavi előfizetési díj spórolható meg jövőre — mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos.

2018 január 1-jétől öt százalékos szintre akarja csökkenteni a kormány az internet-előfizetés áfáját, az erre vonatkozó javaslat már készül a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Deutsch azt mondta: a változás nemcsak a sok millió már internetező magyar polgárnak jó, hanem azoknak is, akik csak most, az áfacsökkentés eredményeként jutnak hozzá az internethez. Amióta az internet rendelkezésre áll, most lesz a legkisebb a szolgáltatás áfája – közölte. Hangsúlyozta: a jövő év elejétől az internetezők zsebében összességében 13-15 milliárd forint marad, ennyivel kevesebb adót kell majd befizetni az internethasználat után, ami azt jelenti, hogy 2017-ben egyhavi előfizetési díjat lehet megspórolni azzal, hogy ugyanazért a szolgáltatásért kevesebbet kell fizetni.

A miniszterelnöki biztos elmondta: az intézkedéssel az EU 28 tagállama közül Magyarországon lesz a második legalacsonyabb az internetezést terhelő áfa. Luxemburgban 17 százalék, Máltán pedig szintén 18 százalék – közölte. Hozzátette: az intézkedés javítja az ország versenyképességét, hiszen a gazdaság működése nem képzelhető el az internet széleskörű használata nélkül. A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy már 2016 negyedik negyedévében olyan számlákat kapnak az internet-előfizetők, amelyben szétbontva szerepel, hogy az internetezésnek mennyi a nettó előfizetési díja. Erre kerül a most még magasabb áfaszint, így mindenki láthatja majd a maga számlájában a változást – magyarázta. Hozzáfűzte: ez garancia arra, hogy ne fenyegessen az a veszély, hogy a szolgáltatók “lenyelik” az áfacsökkentést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

GREATEST HITS 2016 – AZ ÓÉV LEGJEI

szo dec 31 , 2016
Hagyományosan az év végi értékelést a szerkesztőségek úgy készítik, hogy a szerkesztők és az újságírók összeírják a javaslataikat, a főszerkesztő oszt-szoroz, átlagol, azután kihirdeti az általa jónak talált sorrendet. Lássuk! Az év alkalmazása — Hír-Közmű projekt. Az év mobil appja — A Qualysoft taxis alkalmazása. Az év Facebook oldala — […]
szilveszter