Nem minden kő meteorit, ami az égből hull

A meteoritnek hitt salakMintegy negyven kilogrammos kődarab szakította be kedd délután egy vajdahunyadi lakóház tetőzetét és emeleti mennyezetét. Az égből pottyant kődarab nem okozott személyi sérülést, mert a házban lakó nő és két kiskorú gyermeke a földszinten tartózkodott, a kő pedig nem hatolt át a földszint födémjén. A hírtelevíziók meteorit becsapódását valószínűsítették. A helyszínre riasztott bűnüldöző szervek műszerekkel vizsgálták a becsapódott kődarabot, és megállapították, hogy nem áll fenn sugárzásveszély.

A Hunyad Megyei Rendőrség közleményben tisztázta: a kődarab nem más, mint kővé szilárdult salak, melyet egy körülbelül egy kilométerre végzett robbantás röpített a levegőbe. A város egykori kohászati üzemének területén ugyanis két kereskedelmi társaság dolgozik a fémhulladék összegyűjtésén, és robbantásokat is végeztek. Hasonló kődarabot talált egy másik vajdahunyadi lakos is a kertjében. A rendőrség gondatlanságból elkövetett rongálás ügyében indított vizsgálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hogyan válasszunk étkezőbútort?

vas ápr 3 , 2022
A konyha és az étkező fontos családi helyiségek, ahol összegyűlünk, megbeszéljük a napi eseményeket. Ünnepekkor finom lakomát fogyasztva pedig hálát adunk azért, hogy együtt lehetünk. Emiatt nem mindegy, milyen étkezőbútort választunk e feladatra! Bővíthető étkezőasztal Azok számára, akik kisebb étkezővel rendelkeznek, vagy éppen népes családdal, netán a kettő együtt jár, […]
konyhamax.hu

Friss, ropogós